HomeNieuwsAH Toolenburg en JOGG-Haarlemmermeer bundelen krachten

AH Toolenburg en JOGG-Haarlemmermeer bundelen krachten

JOGG-Haarlemmermeer (Jongeren Op Gezond Gewicht) ondertekent een samenwerkingsovereenkomst met Albert Heijn Toolenburg. Het doel is om de jeugd in Hoofddorp op gezond gewicht te brengen en te houden en een gezonde leefstijl met gezonde voeding en voldoende sport en beweging de normaalste zaak van de wereld te laten zijn. Dat en nog veel meer staat in de overeenkomst. De wijk Overbos geldt daarbij als aandachtsgebied.

Onder de JOGG-paraplu van de gemeente werken Team Sportservice Haarlemmermeer, GGD Kennemerland, Maatvast, Meerwaarde, Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer en Zorg en Zekerheid samen met de Hoofddorpse supermarkt. Het moment dat bij Peter van Agteren, assistent-supermarktmanager van Albert Heijn Toolenburg, het kwartje viel, was toen hij voor zijn dorstige kleindochter (4) uit de koelkast een frisdrank wilde pakken. “Nee, geef maar water”, zei het kleine meisje. “Op school drinken we ook water.”

Een veelzeggende anekdote die hij deelt met wethouder Tom Horn (Zorg, Welzijn en Wonen) en de manager van de supermarkt in Hoofddorp Ruben Blom tijdens de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met JOGG-Haarlemmermeer (Jongeren Op Gezond Gewicht). Albert Heijn Toolenburg is de eerste commerciële partner van JOGG-Haarlemmermeer. De bekende supermarktketen werkt op landelijk niveau al samen met JOGG.

Balletje

Wethouder Tom Horn is merkbaar in zijn sas met de nieuwe partner. Zijn wethouderskamer is speciaal voor deze gelegenheid ingericht met een banner en op tafel staan groene snacks en een watertap. Voor de grap zegt hij: “We hebben alle ongezonde dingen weg gehaald.” En vervolgt: “We bereiken jongeren via scholen en sportverenigingen. Dat is goed en daar moeten we vooral ook mee dóórgaan. Maar met Albert Heijn erbij bestrijken we in één keer nog veel meer momenten uit het leven van jongeren die bepalend zijn voor een gezonde leefstijl. Bijvoorbeeld als ze de koelkastdeur opendoen of aanschuiven voor de maaltijd. Ik hoop dat het balletje gaat rollen en dat nog meer commerciële partners zich bij JOGG-Haarlemmermeer aansluiten.”

 

Lees hier het gehele interview met Albert Heijn Toolenburg.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.