HomeNieuws7 juni Studiemiddag bewegingsonderwijs

7 juni Studiemiddag bewegingsonderwijs

Tijdens de studiemiddagen komen zo’n 30 tot 40 actieve vakleerkrachten Lichamelijke Opvoeding (LO) bijeen om de kwaliteit van het bewegingonderwijs naar een hoger niveau te brengen en te houden! De vakleerkrachten LO nemen deel aan verschillende workshops om met en van elkaar te leren. Sportservice Haarlemmermeer organiseert deze studiemiddagen voor de vakleerkrachten van alle stichtingen in de Haarlemmermeer.

Met elkaar naar een hoger doel
Tijdens de studiemiddagen wordt er ingespeeld op de actuele thema’s die spelen zoals bijvoorbeeld de rol en verantwoordelijkheid van de vakleerkracht, leerlingen die extra zorg nodig hebben op gebied van bewegen of juist talentherkenning, leerlingvolgsysteem binnen het bewegingsonderwijs, passend onderwijs, bewegen = leren enz. De vakleerkrachten LO hebben veel eigen inbreng en we streven ernaar om met elkaar te komen tot een gemeente brede aanpak met betrekking tot goed kwalitatief bewegingsonderwijs.

Studiemiddag 24 februari
Ook deze studiemiddag is bezocht door enthousiaste docenten, 28 vakleerkrachten LO van de verschillende stichtingen uit primair onderwijs waren aanwezig om met elkaar aan de slag te gaan, ook vakleerkrachten uit de gemeente Aalsmeer en Zandvoort zijn aangesloten. De thema’s van de studiemiddag waren kijken op het schoolplein (intervisie met beelden), E-games en Atletiekvormen op school – Atletics Challenge.

Tijdens het eerste deel van de middag is de groep in tweeën gedeeld. De ene helft van de groep is gestart met het volgen van een presentatie over de rol en verantwoordelijkheid van de vakleerkracht en filmbeelden van het bewegen op het schoolplein. Er ontstonden al snel discussies hoe elke vakleerkracht bewegen op en rond de school geregeld heeft of zou willen zien. Welke rol krijg je als vakleerkracht en vooral welke neem je als vakleerkracht bij het buitenspelen. Aan de hand van de filmbeelden werden de vakleerkrachten steeds bewuster van hun rol met betrekking tot het schoolplein. De andere helft van de groep heeft uitleg gekregen over de E-games en de verschillende games gespeeld. Na 45 minuten zijn de groepen gewisseld van onderwerp.

Het tweede deel van de middag werd ingevuld met Atletiekvormen op school – Atletics Challenge, ook met het oog op het EK Atletiek. Naast de uitleg van allerlei verschillende atletiekvormen hebben de docenten in groepjes met elkaar gewerkt aan differentiatie van de oefenstof. Uiteraard werd er vervolgens ook zelf geoefend om de atletiekvormen eigen te maken.

Schooljaar 2015-2016
De volgende studie(mid)dagen voor dit schooljaar zijn:- Dinsdag 7 juni 2016

De inhoud van deze studiedag moeten nog worden bepaald, maar we gaan er zeker goede en leerzame dag van maken.

Neem voor meer informatie contact op met Sandra van Gemert van Sportservice Haarlemmermeer.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.