HomeNieuws60-plussers werken aan valpreventie met Dobbelfitspel

60-plussers werken aan valpreventie met Dobbelfitspel

In de Week van de Valpreventie bracht Team Sportservice Haarlemmermeer met haar partners Gezondheidscentra Haarlemmermeer, Pract’s oefentherapie, Klaterbos oefentherapie Mensendieck valpreventie onder de aandacht. Dat deden ze door middel van Dobbelfit, een dobbelspel met opdrachten.

De Week van de Valpreventie staat in het teken om ouderen op een interactieve manier te informeren over hoe je fit en gezond oud kan worden. Het is namelijk voor iedereen belangrijk om in beweging te blijven, ook als je ouder wordt en je bewegingsvrijheid afneemt. Dit oefenen 60-plussers tijden lessen Fit op de Been Blijven en Zeker Bewegen, die ervoor zorgen dat deelnemers fitter worden en hun sociale omgeving vergroot.

DobbelFit-spel

In de week van 30 september tot 4 oktober 2019 stonden de lessen in het teken van het dobbelfitspel. Het dobbelfitspel is een goede activiteit om te laten zien wat valpreventie inhoudt. De ouderen oefenende in spelverband hun balans en coördinatie. Het dobbelfitspel is geschikt voor deelnemers van verschillende niveaus. Je kan de oefeningen staand doen, maar bijvoorbeeld ook zittend.

Tijdens de beweeglessen werken de deelnemers in groepsverband om fitter en soepeler te worden en natuurlijk te blijven. In de les werk je op een veilige manier aan balans en coördinatie, zodat je daar in het dagelijks leven profijt van hebt. Er wordt gewerkt in kleine groepen zodat er veel persoonlijk aandacht is.

Fit op de Been

De 10-weekse cursus Fit op de Been Blijven zorgt er weer voor dat je soepeler en zekerder kan bewegen. Start: dinsdag 15 oktober 2019 van 14.30 tot 15.30 uur in gymzaal De Boskern, Liesbos 24 in Hoofddorp. Deze cursus wordt georganiseerd door Gezondheidscentra Haarlemmermeer. De kosten kunnen eventueel worden gedeclareerd bij de zorgverzekering.

Pract’s oefentherapie biedt ook individuele valpreventiesessies aan op aanvraag.

Zeker Bewegen

Voorafgaand aan de start van de 10-weekse cursus Zeker bewegen, biedt Team Sportservice Haarlemmermeer een informatiebijeenkomst aan. Deze is op donderdag 7 november 2019 van 14.00 – 15.00 uur aan de Burgemeester Pabstlaan 10-E1 in Hoofddorp. Aanmelden kan bij Daphne Tervelde via e-mail of 023-205 5500.

De cursus start op donderdag 14 november 2019 van 11.30 – 12.30 uur. Locatie: Gym Minang, Graftemeerstraat 53, 2131 AB Hoofddorp. De kosten voor de de 10-weekse cursus bedraagt 40 euro.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.