HomeNieuws50+ walking hockey bij MHC de Reigers

50+ walking hockey bij MHC de Reigers

MHC de Reigers is in april gestart met een pilot Walking Hockey voor 50-plussers. Het wandelhockey is afgeleid van de voetbalvariant ‘Walking Footbal’, dat in Nederland de afgelopen jaren aan populariteit wint.

 

Walking Hockey is een nieuwe vorm van hockey speciaal bedoeld voor ouderen vanaf 50 jaar die deze sport ooit hebben beoefend. Vanwege de veiligheid wordt er gespeeld met regels uit de zaalhockey competitie en mag er niet gerend worden.

De spelers, man en vrouw gemixed, spelen zonder bitje en zonder scheenbeschermers. Dat is mogelijk omdat er niet tegen de bal geslagen mag worden en deze laag blijft, tot ongeveer 10 cm van de grond. Het partijtje hockey bestaat uit twee helften van 25 minuten en wordt gespeeld op een half veld. 

Na afloop van de aftrap in april werd er in de kantine gezellig nagepraat over het hockey en oude herinneringen opgehaald. Lezers die denken dit ook leuk te vinden kunnen vrijblijvend langs komen. Indien je geen hockeystick hebt kan deze geleend worden. Tot aan het begin van het volgende seizoen worden er geen kosten in rekening gebracht.

Walking Hockey vindt elke dinsdagavond plaats en start om 20:00 uur op veld 2. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henri Volkers (voorzitter TC Senioren). 
 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.