HomeNieuws4e SportFair Haarlemmermeer breekt bezoekersrecords

4e SportFair Haarlemmermeer breekt bezoekersrecords

De SportFair afgelopen zondag aan de Toolenburgse plas was een groot succes. Het fraaie weer zorgde voor een prima stemming onder de bijna 45 deelnemende sportverenigingen. Ook de publieke belangstelling was groot: 3500 bezoekers genoten onder andere van de enthousiaste demonstraties die verenigingen op het hoofdpodium lieten zien. Veel toeschouwers lieten het niet bij kijken maar deden ook actief mee. Ook dit jaar is de SportFair weer georganiseerd door Sportservice Haarlemmermeer, Meersportief en Stichting SportFair.

Veel belangstelling
De vorige edities van de SportFair hadden het weer vaak niet mee. Harde wind en veel regen waren andere jaren spelbrekers. Toch trotseerden altijd nog tussen de 2000 en 2500 bezoekers  de weergoden. Deze editie had echter alles mee: meer deelnemende sportverenigingen dan ooit, prachtig weer en veel belangstelling van publiek. Een record aantal deelnemers, rond de 3500 bezoekers werden geteld. De gehele dag door was het druk bij de verschillende stands en de vele speelvelden. 

Het programma
De dag begon met een Chinese leeuwendans, prachtig in beeld gebracht door de Ricardo Sousa Kung Fu academie. Daarna volgde de officiële opening door SportFair-organisator Floris Jan Bovelander tezamen met olympische zeilmedaillewinnares Lobke Berkhout. 
De gehele dag werden op het hoofdpodium en op de velden demonstraties gegevens van de meest uiteenlopende sporten en activiteiten: van bowlen tot judo, van tennis tot vechtsporten en van zeilen tot (rolstoel)dansen. Ook de allerjongsten, van nog geen twee jaar, lieten zich daarbij niet onbetuigd. Sportservice Haarlemmermeer had zelf een “playground” ingericht waarop de jeugd diverse spelletjes kon spelen. 
Ook het open NK van de Highland games vormden een spectaculair onderdeel van de sportfair. Beren van mannen wierpen nog  ter afsluiting van de sportfair gewichten van 20 kilo meer dan 5 meter hoog over een stalen lat. 

Het sportcafé
Wethouder sport, Adam Elzakalai vatte het in zijn praatje in het speciale sportcafé als volgt samen: “In dit jaar van de sport is de SportFair één grote demonstratie van wat de Haarlemmermeer allemaal aan sport te bieden heeft. Sport is belangrijk, zowel topsport als breedtesport. Die versterken elkaar. We zijn dan ook heel trots op de dit jaar geopende sportaccommodaties het Sportcomplex Koning Willem Alexander en het nieuwe honkbalstadion.”
Oud-tophockeyer en organisator Floris Jan Bovelander vroeg topsporters Bob de Jong en Lobke Berkhout wat de sport hun had gebracht. Het antwoord was duidelijk: “Tegenslagen en verliezen van wedstrijden maken je sterker en stimuleren je om steeds beter te worden”. Floris Jan gaf aan dat hij van plan is om binnen het SportFair concept nadrukkelijk ruimte in te bouwen voor minder-valide sport, een voornemen waar wethouder Elzakalai zich volmondig bij aansloot. 

Toekomst 
De vele vrijwilligers van de meer dan 40 deelnemende verenigingen maakten met elkaar een geweldige promotie voor hun sport. Ongetwijfeld zal dit leiden tot meer sportdeelname in de Haarlemmermeer. Er waren dan ook veel positieve reacties voor de het organisatieteam dat net als andere jaren bestond uit de Sportservice Haarlemmermeer, Meersportief en de Stichting Sportfair. Binnenkort volgt de evaluatie en zal worden besloten of en wanneer er weer een volgende versie georganiseerd gaat worden. 

Meer informatie?
Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij Jelle ter Veen van Stichting SportFair via 023-5410338 of jelle@sportfair.nl.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.