HomeNieuws16.209 euro opgehaald met Wandelen voor Water!

16.209 euro opgehaald met Wandelen voor Water!

450 kinderen van vier basisscholen hebben gisteren een fantastische prestatie geleverd. Ze liepen zes kilometer lang met zes liter water op hun rug langs de Toolenburgerplas en haalden hiermee 16.209 euro op voor Simavi.

Wandelen voor Water is een jaarlijks terugkerend initiatief van Aqua voor All. In de Haarlemmermeer wordt daarbij samengewerkt met Sportservice Haarlemmermeer en Simavi.

Dieuwertje Blok was aanwezig om de dag te openen en na een stevige warming-up klonk om 9.30 uur het startschot. Samen met Dieuwertje liep de lange stoet kinderen uit groep 5 t/m 8 van De brandaris en Bosrank uit Hoofddorp, Opmaat uit Nieuw-Vennep en de Graankorrel uit Kudelstaart vervolgens twee rondes om de Toolenburgerplas. Dit deden ze met zes liter water op hun rug, om te ervaren wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan water te komen. Soms moeten ze zo ver lopen voor (vervuild) water, dat er geen tijd meer is om naar school te gaan. De kinderen hadden zelf sponsoren gevonden en haalden gezamelijk ruim 9.000 euro op. Aqua voor All vulde dit voor Simavi aan tot maar liefst 16.209 euro.

Simavi zet zich in Nederland in om voldoende geld beschikbaar te krijgen voor schoon drinkwater, met name voor de armere bevolkingsgroepen in ontwikkelingslanden. Op dit moment hebben wereldwijd 663 miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater.

Lees hier meer over Wandelen voor Water en Simavi.

 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.