HomeFinanciële regelingen

Financiële regelingen

Subsidiewijzer verduurzaming Sportaccommodaties

De subsidiewijzer geeft een overzicht in de landelijke subsidies op het gebied van duurzaamheid, specifiek gericht op een aantal (erkende) duurzaamheidsmaatregelen. De subsidiewijzer geeft je overzicht in de diverse regelingen, met name gericht op energiebesparing (CO2-reductie). 

Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA)

De subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) is bedoeld voor amateursportorganisaties. Deze organisaties kunnen subsidie aanvragen voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en aanschaf van sportmaterialen. Dus ook voor verduurzaming van de sportaccommodatie.

Provincie Noord Holland

Vanaf 9 januari stelt provincie Noord-Holland 2 miljoen beschikbaar voor sportverenigingen die hun accommodatie willen verduurzamen. De subsidie kan besteed worden aan bijvoorbeeld zonnepanelen, LED-verlichting, isolatiemateriaal, apparatuur voor warmte-koude terugwinning, een warmtepomp en HR-glas. Naast sportverenigingen kunnen ook beheersstichtingen van sportaccommodaties subsidie aanvragen. Het maximaal aan te vragen bedrag is € 25.000,-.

De regeling staat open van 9 januari 2023 tot 31 maart 2023. Maar wees er snel bij want op = op! Kijk op de website van de Provincie Noord-Holland voor meer informatie.

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Landelijke subsidie voor aanschaf van zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op het warmtenet, isolatiemaatregelen, kleine windturbines en zonnepanelen voor zakelijke gebruikers. Kijk op de website van Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) voor meer informatie.

Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE++)

Regeling voor bedrijven en non-profitorganisaties voor het produceren van grootschalige duurzame (hernieuwbare) energie of CO2-verminderende technieken. Deze regeling is momenteel gesloten. Je kunt geen aanvraag meer indienen. Houd de website van RVO in de gaten voor een nieuwe aanvraagronde in 2023.

Schipholfonds

Het Schipholfonds stimuleert sportief bewegen in de directe omgeving van Schiphol. Bij iedere aanvraag kijken ze verder dan alleen beweging. Ze vinden ze het onder andere belangrijk dat sportieve initiatieven duurzaam zijn. Kijk op de website van het Schipholfonds of jouw idee aan de voorwaarden voldoet. 

Energie Investeringsaftrek (EIA)

Investeert de vereniging in een bedrijfsmiddel dat zorgt voor minder CO2-uitstoot? Energiezuinig is? Of duurzame energie toepast? Maak dan gebruik van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Je kunt tot 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de winst. Dit verlaagt uw fiscale winst. Kijk op de website van RVO of jouw vereniging hiervoor in aanmerking komt. 

Energy Service Company

Energy Service Company (ESCo) is een financieringsconstructie voor duurzame energiemaatregelen. De vereniging sluit een contract af met een leverancier die duurzame maatregelen realiseert, waarmee energie bespaard wordt. De kosten van deze maatregelen worden door de leverancier betaald. De vereniging hoeft niet zelf te investeren, maar betaalt de investering terug aan de hand van de besparing op de energierekening. Na de looptijd van deze regeling wordt de investering eigendom van de vereniging. ESCo’s kunnen zich richten op een specifieke maatregel, zoals het vervangen van de verlichting, maar ook op een ingrijpende renovatie (bijv. isolatie) of zelfs het volledige energiebeheer en –management van het clubhuis.

 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.