Online Sportcafé

Op maandag 8 maart organiseert Team Sportservice het Online Sportcafé 2021. Vanaf 19:30 uur inspireren en informeren wij je in onze online uitzending met over thema’s als positieve sportcultuur, ledenwerving en -behoud, vrijwilligersmanagement etc. Het Sportcafé is dé locatie om kennis te vergaren en deze te delen met andere sportaanbieders. Lees hier meer over het Online Sportcafé 2021, zoals een openingsinterview met de kersverse wethouder Fouad Sidali, het inhoudelijk programma en de breakout rooms waarin diverse, actuele thema’s worden behandeld.

De uitzending start om 19:30 uur en is gratis te volgen voor bestuursleden en vrijwilligers van Haarlemmermeerse sportaanbieders.

 

Ontdek de mogelijkheden die het lokaal sportakkoord biedt voor jouw vereniging

Onder leiding van olympisch kampioen Lisanne de Roever van Topsport Haarlemmermeer starten we het Sportcafé met een openingsinterview met  wethouder Fouad Sidali. Hij stelt zich kort voor en geeft een toelichting wat er komend jaar op sportief gebied gaat gebeuren. Daarna staan we stil bij het Haarlemmermeerse Sportakkoord: wat is er het afgelopen jaar gerealiseerd en hoe kan het sportakkoord het komend jaar voor verenigingen ondersteuning bieden? Doe mee met de afsluitende quiz waarbij mooie prijzen te winnen zijn voor jouw sportorganisatie. De prijzen bestaan uit sportmateriaalcheques ter waarde van  € 200,= (1e prijs), € 100,= (2e prijs) en € 50,= (3e prijs).

Inhoud break-out rooms

Een vast onderdeel in het programma van het Sportcafé is een interactief gedeelte waarbij kennis gedeeld wordt, informatie wordt ingewonnen en er ruimte is om vragen te stellen. Ondanks dat het Sportcafé dit jaar in een digitale vorm plaatsvindt, is er ruimte voor interactie in het programma in de vorm van break-out rooms. Om 20:30 uur worden de break-out rooms geopend waarna je kunt kiezen welke ruimte je wil bezoeken. Heb je de gewenste informatie of het antwoord op je vraag, dan kun je de break-out room verlaten en eventueel een andere bezoeken. Gestelde vragen worden gedeeld in de chat, zodat je altijd kunt nalezen of jouw vraag al gesteld is.

Break-out room 1: Q&A met beleidsambtenaren sport van gemeente Haarlemmermeer

Dit is het moment om al je vragen te stellen aan beleidsambtenaren sport van gemeente Haarlemmermeer. Waar mogelijk zullen ze de vragen direct beantwoorden en anders komen zij daar later op terug. De gestelde vragen en daarbij behorende antwoorden worden direct in de chat  verwerkt zodat, mocht je later binnenkomen, je kunt zien of de vraag al gesteld is.   

Break-out room 2: Innovatiebudget voor maatschappelijke ideeën uit het veld 

Eén van de vier actiethema’s in het Haarlemmermeers Sportakkoord is het ‘Innovatiebudget voor maatschappelijke ideeën uit het veld’. Er is een geldbedrag beschikbaar voor initiatieven die sport en maatschappij met elkaar verbinden. Tijdens dit webinar legt projectleider Lisanne de Roever uit wat het innovatiebudget inhoudt, waar het voor bedoeld is en hoe een initiatief aangemeld kan worden. Lees hier alvast meer.

Break-out room 3: Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) en andere juridische vraagstukken. 

Op 1 juli moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Deze wet heeft impact op iedere vereniging in Nederland. Hier moet door bestuurders dan ook zeer serieus naar gekeken en gehandeld worden. Jurist Peter van Aart gaat in vogelvlucht door de WBTR heen en legt uit waarom actie ondernemen belangrijk is. Indien de tijd het toelaat kunnen andere vragen op het gebied van wet en regelgeving aan Peter gesteld worden.

Break-out room 4: Digitale assistentie bij vrijwilligerswerving 

Simpel en snel iemand vinden voor een taak of functie binnen de club kan een vervelende uitdaging zijn. Daar is nu een mooie ondersteunende oplossing voor: Taakie. Dit is dé digitale assistent vrijwilligerszaken, die het werven van vrijwilligers leuker en makkelijker maakt. Taakie is gebaseerd op de filosofie van persoonlijke benadering, maar dan gebruikmakend van slimme technologie. Wil je meer leren over de uitgangspunten van succesvolle vrijwilligerswerving en een demonstratie van Taakie zien? In de break-out room ‘Vrijwilligerswerving en -behoud’ praten we je in vogelvlucht bij over de mogelijkheden.

Break-out room 5: Ledenbinding, nu we elkaar wel of niet op de vereniging kunnen ontmoeten

Hoe kan jouw vereniging betrokkenheid creëren en leden actief blijven binden? Tijdens het webinar bespreken we specifieke vraagstukken die leven bij verenigingen en over manieren om, juist nu, toch in contact te blijven met je leden. Zo komen we samen tot meer inzicht en kunnen we concrete stappen maken. 

Break-out room 6: Een positieve sportcultuur, wat kan de Haarlemmermeer van elkaar leren?

Veilig, plezierig en eerlijk sporten: dat wil iedereen. Maar dat vraagt ook actieve aandacht van iedereen die in de sportpraktijk betrokken is. Een lastige taak, want hoe zorg je ervoor dat al die leden, trainers, scheidsrechters, ouders en vrijwilligers een positieve sportcultuur garanderen? In deze interactieve sessie staat kennisdeling centraal. In een halfuur gaan we op zoek naar good practices uit Haarlemmermeer.

Break-out room 7: Corona en andere verenigingsvraagstukken 

Corona en alle maatregelen die nodig zijn om de verspreiding van het virus te voorkomen hebben een grote impact op het verenigingsleven. In deze break-out room zit Wouter van der Vegt, verenigingsondersteuner bij Team Sportservice, klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Heb je andere organisatorische vragen ook dan kun je in deze break-outroom terecht.

 

Schrijf je nu in voor het Online Sportcafé 2021!

Aanmelden Online Sportcafé 2021