Wandelen 3-5 km Floriande

Gezondheidscentrum Floriande

Waddenweg 1, 2134 XL, Hoofddorp,

Gezondheidscentrum Floriande

Waddenweg 1
2134 XL Hoofddorp

Sportief wandelen is iets anders dan ‘gewoon’ een stukje wandelen. Door de begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw biedt het meer dan het ‘gewone wandelen’. Sportief wandelen is stevig doorwandelen in een tempo van vijf tot zeven kilometer per uur, waarbij altijd adem overblijft om een gesprekje te voeren. In Floriande wandelt een enthousiaste groep elke donderdag 3 tot 5 km in de omgeving. Trainen met elkaar is gezellig en het is een extra stimulans om je op weg te helpen naar een doel. De les wordt afgesloten met een gezellig kopje koffie of thee.

Wandelen is gezond

Bewegen is de manier om zo lang mogelijk gezond te blijven. Uit onderzoek blijkt dat wandelen een gunstig effect heeft op onze weerstand, onze stemming en ons brein. “Beweeg!” roept de bekende professor Erik Scherder van de daken: “Het is niet alleen goed voor je conditie maar ook voor je cognitie!”

Soms heb je een steuntje in de rug nodig om daadwerkelijk in beweging te komen. Samen in de buitenlucht een tochtje maken, draagt bij aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid van jezelf en anderen. Wekelijks iets doen met een vertrouwd en bekend groepje geeft veel mensen energie. Het is prettig om gemist te worden als je er een keer niet bij bent.

Informatie

In Floriande wandelt Team Sportservice Haarlemmermeer elke donderdag van 19.30 – 20.30 uur. De wandeling start en eindigt bij Gezondheidscentrum Floriande, Waddenweg 1, Hoofddorp. De eigen bijdrage voor deze wandelgroep is 2 euro per keer. Dit is inclusief een kopje koffie/thee.

Iedereen is welkom om mee te lopen. Aanmelden is niet nodig, maar mag wel. Neem dan contact op met wandeldocent Yaël Goudsmit via e-mail of 023 – 205 55 00.

Kijk hier voor andere wandeldagen en -tijden.