Wandelen 1-3 km Overbos

Kerkcentrum De Ark

Muiderbos 36, 2134 SR, Hoofddorp,

Kerkcentrum De Ark

Muiderbos 36
2134 SR Hoofddorp
Lekker wandelen met rollator

Wil jij (meer) bewegen in de buitenlucht? Doe dan mee aan een van onze wandelgroepen. Sportief wandelen is iets anders dan ‘gewoon’ een stukje wandelen. Door de begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw biedt het meer dan het ‘gewone wandelen’. Tijdens het wandelen blijft altijd adem over om een gesprekje te voeren.

In Overbos wandelt een groep elke donderdag 1 tot 3 km in de omgeving. Deze les is ook toegankelijk voor deelnemers die hulpmiddelen gebruiken bij het lopen, zoals een wandelstok of rollator. Trainen met elkaar is gezellig en het is een extra stimulans om je op weg te helpen naar een doel. De les wordt afgesloten met een gezellig kopje koffie of thee.

Wandelen is gezond

Bewegen is de manier om zo lang mogelijk gezond te blijven. Uit onderzoek blijkt dat wandelen een gunstig effect heeft op onze weerstand, onze stemming en ons brein. “Beweeg!” roept de bekende professor Erik Scherder van de daken: “Het is niet alleen goed voor je conditie maar ook voor je cognitie!”

Soms heb je een steuntje in de rug nodig om daadwerkelijk in beweging te komen. Samen in de buitenlucht een tochtje maken, draagt bij aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid van jezelf en anderen. Wekelijks iets doen met een vertrouwd en bekend groepje geeft veel mensen energie. Het is prettig om gemist te worden als je er een keer niet bij bent.

Informatie

In Overbos wandelt Team Sportservice Haarlemmermeer elke donderdag van 11.15 – 12.15 uur. De wandeling start en eindigt bij Kerkcentrum De Ark, Muiderbos 36, 2134 SR in Hoofddorp. De eigen bijdrage voor deze wandelgroep is 2 euro per keer. Dit is inclusief een kopje koffie/thee.

Iedereen is welkom om mee te lopen. Aanmelden is niet nodig, maar mag wel. Neem dan contact op met wandeldocente Diane Baas via e-mail of 023 – 205 55 00.

Kijk hier voor andere wandeldagen en -tijden.