HomeVoor jouVolwassenen

Volwassenen

De coronacrisis heeft grote impact op ons allemaal, maar voornamelijk op de 60-plussers. De overheid heeft geeft aan dat we nog steeds extra voorzichtig moeten blijven met kwetsbare groepen, zoals senioren. Sport en bewegen is essentieel voor een gezond, vitaal en sociaal leven. Daarom zijn wij blij dat sommige activiteiten wel weer mogen onder bepaalde voorwaarden. Houd onze nieuwspagina op de website en de socials in de gaten voor de aankomende activiteiten.

Door op latere leeftijd te bewegen, blijft je langer mentaal en fysiek fit. Het is goed voor longen en hart. De kans op chronische ziekten wordt verkleind. Daarnaast krijg je van bewegen meer energie. Je voelt je lekker en ontspannen na inspanning. Bewegen brengt ook mensen met elkaar in contact. Door te bewegen in groepsverband vergroot je jouw sociale contacten en ontstaan nieuwe vriendschappen.

In gemeente Wijdemeren en Hilversumse Meent is het mogelijk een kosteloos beweegadvies te krijgen bij de Beweegcoach en de Buurtsportcoaches. Zij hebben ook het 60+ beweegaanbod van de gemeentes inzichtelijk. Bovendien organiseren zij verschillende activiteiten waar je aan kunt meedoen. Wil je meer weten over de projecten, initiatieven en (buurt)activiteiten? Klik dan hiernaast op het project waarin je geïnteresseerd bent.

Bron: Studio Flip.