HomePanna Knock Out Voetbal

Panna Knock Out Voetbal

Panna is een supersnelle vorm van straatvoetbal waarbij een ‘panna’ maken het ultieme doel is. Maar Panna Knock Out is meer dan scoren met een ‘panna’ alleen. Het bevordert sociale cohesie, actieve levensstijl, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke participatie. Scoren in vele opzichten dus.

Jaarlijks wordt in gemeente Wijdemeren een ‘Panna King/Queen Wijdemeren’ bekroond. In het voorjaar en begin zomer vinden de voorrondes Panna Knock Out voetbal plaats. Tijdens de voorrondes in Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht en Nederhorst den Berg, kunnen jongens en meisjes tussen de 8 en 18 jaar zich plaatsen voor de finaleronde in gemeente Wijdemeren. De winnaars van de Panna Knock Out voorrondes strijden op de dag van de finale om de titel ‘Panna King/Queen Wijdemeren’.

Houdt het nieuws en de agenda op de website in de gaten voor een overzicht voor de eerstvolgende voorrondes en de finale!

Pannavoetbal

Pannavoetbal is straatvoetbal op een klein veldje, waarbij 1 tegen 1 wordt gespeeld. Met behendigheid probeer je je tegenstander af te troeven. Het woord ‘panna’ is afkomstig uit Suriname en betekent ‘poort’. Een panna is een beweging, waarbij een voetballer de bal tussen de benen van de tegenstander door poort. De belangrijkste voorwaarde voor een geslaagde panna is dat de speler die de panna uitdeelt, zelf balbezit houdt na zijn actie. Een deelnemer kan een wedstrijd winnen door een panna te maken of door de meeste doelpunten te scoren.

Tot slot

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met Eduard van Winsen, evanwinsen@teamsportservice.nl.