HomeNieuwsIn the spotlight: ‘wandelliefhebber Aranka’

In the spotlight: ‘wandelliefhebber Aranka’

‘Heel Hilversum Wandelt.’ De buurtsportcoaches Wandelen zetten zich in om zoveel mogelijk inwoners van Hilversum aan het wandelen krijgen. Maar wat beweegt hen zelf om in beweging te komen en te gaan wandelen? Een van de buurtsportcoaches neemt je graag mee in haar wandelverhaal. 

Mijn naam is Aranka en ik ben één van de buurtsportcoaches Wandelen in Hilversum. Ik houd van bewegen en ga vaak naar buiten voor een heerlijke wandeling. Waarom? Dat deel ik graag met jullie.

  1. Door te wandelen en te genieten van de natuur om je heen, verlaag je je stress niveau. Het is een perfecte manier om je hoofd even leeg te maken en stil te staan bij alle mooie natuur en (vogel)geluiden om je heen.
  2. Wandelen is erg gezellig om samen met iemand te doen. Met een wandelmaatje, of zelfs een hele groep. Samen wandelen verbindt en zorgt voor goede gesprekken met minder afleidingen.
  3. Wandelen is daarnaast ook een goede vorm van beweging en voorkomt dat je thuis te lang stilzit. Dus af en toe naar buiten voor een wandeling is ook nog eens erg goed voor je gezondheid.

Ik heb meerdere wandelgebieden waar ik graag kom. Ik ga graag naar het strand voor een mooie strandwandeling (wandelen in het losse zand is tevens een goede krachttraining) en in de vakanties zoek ik wat meer de berggebieden op zoals Slovenië of Albanië. Dat is toch weer heel anders wandelen dan in Nederland en leuk voor de afwisseling. Maar ook rondom Hilversum zijn er prachtige plekken om te wandelen.

Dus misschien kom ik jullie wel eens tegen tijdens het wandelen in het bos of over de heide.

Liefs,
Aranka