HomeNieuwsWandel mee met Ron, buurstportcoach Wandelen

Wandel mee met Ron, buurstportcoach Wandelen

Even voorstellen…

Mijn naam is Ron Buisman en ik ben geboren en getogen in Hilversum. Wanneer ik onderweg ben in Hilversum, is dat bijna altijd op eigen kracht. Fietsen, hardlopen of wandelen. De beste en mooiste manier om ergens te komen.

“Hoe langzamer je beweegt, hoe meer je ziet! Dat vind ik dus het mooie aan wandelen. Je ziet meer, ervaart de seizoenen en al wandelend heb je met je wandelmaatje(s) mooie gesprekken.”

Vanuit mijn eigen leeftijd heb ik wel iets met ouderen. Ik heb een groot deel van mijn leven gewerkt in de financiële dienstverlening in combinatie met actief zijn als vrijwilliger binnen de Gooise Atletiek Club. Naast alle andere vrijwilligerstaken ben ik daar ook trainer van een hardloopgroep en trainer van beginnende hardlopers. Lopen is dus voor mij de mooiste beweging maar het hoeft niet perse hard. Ook wandelen is een mooie manier van bewegen. 

De groei van wandelen

Binnen Team Sportservice ’t Gooi wandel ik met een viertal wandelgroepen in Hilversum. De wandelgroepen kan je terug vinden op de wandelkalender van Hilversum. Als begeleider van die wandelgroepen merk je dat de deelnemers groeien in het wandelen. Ze lopen sneller, langer en voor een aantal wordt het een hobby zodat ze ineens allerlei leuke wandeltochten gaan doen met elkaar. 

Wandelen is voor iedereen!

Wanneer je wilt beginnen met wandelen is het helemaal niet nodig om met dure spullen of complexe apps aan de wandel te gaan. Een paar schoenen die heerlijk lopen is genoeg. Wat wel belangrijk is om een route te nemen die boeiend is en je nieuwe dingen laat zien. Hiervoor kun je onder andere deze site van het wandelnetwerk gebruiken.

Alvast een fijne wandeling en uiteraard welkom in een van onze wandelgroepen!