HomeNieuwsGeld voor beweging dankzij Sportakkoord Wijdemeren

Geld voor beweging dankzij Sportakkoord Wijdemeren

Het afgelopen jaar heeft elke gemeente in Nederland de mogelijkheid gekregen om een Lokaal Sportakkoord op te stellen. Het doel van het Sportakkoord is om de organisatie en de financiën van de sport toekomstbestendig te maken. Het Sportakkoord is gericht op het zo leuk en toegankelijk mogelijk maken van sport voor álle Nederlanders, in álle levensfasen. En voor sportaanbieders in de gemeente Wijdemeren is er goed nieuws! 

De Sportcirkels

Om een Sportakkoord lokaal vorm te geven zijn onafhankelijke sportformateurs aangewezen. De sportformateur vormt een lokale gelijkwaardige alliantie van sportclubs, gemeente en andere maatschappelijke organisaties. Samen bepalen deze partijen de ambities in de gemeente voor het lokale Sportakkoord. Zo ook in de Gemeente Wijdemeren. Naar aanleiding van het opstellen van het Lokaal Sportakkoord in Wijdemeren ontstond ‘Sportcirkels’. 

De Sportcirkels van Wijdemeren bestaan uit vertegenwoordigers van de verschillende kernen. Deze inwoners van Wijdemeren zijn de link tussen sport- en beweegaanbieder en sportakkoord. Binnen iedere kern van Wijdemeren kunnen sport- en beweegaanbieders een aanvraag doen voor een sportactiviteit. De leden van de sportcirkels zijn het aanspreekpunt in Wijdemeren en zullen de aanvragen uit het Sportakkoord beoordelen, beheren, bewaken en afhandelen. De uitvoering van de activiteiten en het bereiken van de doelgroep ligt bij de aanbieder. 

500 euro voor sportaanbieders

Ben jij een sportaanbieder? Dit kan zijn een sportvereniging, commerciële sportaanbieder, een zorgverlener met beweegaanbod of zelfs een school en ben je gevestigd in Wijdemeren? Dan kan jij dankzij het sportakkoordvan Wijdemeren €500 aanvragen om je sport in te zetten om nog meer mensen aan het bewegen te krijgen. De uitdaging ligt hier vooral bij mensen die nog niet (voldoende) bewegen. Heb je mooie ideeën om dit voor elkaar te krijgen? Dan kan je voor jouw idee €500 aanvragen bij de sportcirkels van Wijdemeren. 

Vertegenwoordigers

De vertegenwoordigers in de kernen zijn: 

Nederhorst den Berg en Ankeveen             Ine Klösters – de Vries 

Kortenhoef en ’s-Graveland                         Raimon Knip  

Loosdrecht en Breukeleveen                      Jan-Ernst van Driel 

Meer informatie

Voor meer informatie, voorwaarden en de procedure zie www.sportakkoordwijdemeren.nl of mail naar info@sportakkoordwijdemeren.nl