HomeNieuwsSport en avontuur op onderwijsschool De Kleine Prins

Sport en avontuur op onderwijsschool De Kleine Prins

Op vrijdag 22 september bracht de onderbouw van speciaal onderwijsschool De Kleine Prins hun jaarlijkse sportdag tot leven. Terwijl de gymdocenten de laatste slingers ophingen, stroomden de kinderen vol enthousiasme de zaal binnen. De energie was voelbaar, waar zelfs nog voordat het eerste sportstation werd opgezet, een spontaan spelletje tikkertje de zaal vulde. De toon was gezet!

De 20 kinderen werden verdeeld in drie groepen en elk half uur stond er een nieuwe sport op het programma. De keuze was divers en omvatte dans, honkbal en jiujitsu. Het meest opmerkelijke was dat de kinderen niet alleen konden deelnemen aan deze sporten, maar ook de kans kregen om zich aan te sluiten bij de respectievelijke sportclubs!

Dansen met Danscompagnie Eemnes

“Dansen? Nee, dank je wel!” zeiden enkele stoere jongens aanvankelijk. Maar Marieke wist met haar aanstekelijke enthousiasme iedereen te overtuigen. Al snel werden heupen losgeschud op de klanken van “Classic” van MKTO. Danspasjes werden afgewisseld met leuke muzikale spelletjes. Het plezier was zo aanstekelijk dat zelfs andere klassen vanaf het balkon mee begonnen te dansen.

Honkbal met ASC Hilversum Hurricanes

Het leren van vangen met een handschoen, slaan met een knuppel en rennen tussen de honken leek een uitdaging, maar onder leiding van Marjanne en Nathalie van ASC Hilversum Hurricanes, leerde iedereen deze vaardigheden in slechts een half uur! Als je de kinderen na afloop vraagt wat ze het leukst vonden aan honkbal en hun enige reactie is “alles”, dan weet je dat het een doorslaand succes was!

Jiu-Jitsu met Jiu Jitsu Factory

De dag nam een stoere wending met een jiu-jitsu clinic onder leiding van Jimi Ziermans van Jiu Jitsu Factory. De kinderen leerden essentiële zelfverdedigingsvaardigheden met behulp van opbouwende en speelse oefeningen. Na deze workshop durft niemand deze jonge atleten nog lastig te vallen!

Tijdens een welverdiende pauze werden de jonge sporters verwend met verfrissend water en sappig fruit, vriendelijk verzorgd door JOGG Hilversum. Dit gaf hen de nodige energie om de sportieve middag vol enthousiasme voort te zetten.

Een onvergetelijke ervaring

Vorig jaar genoten de kinderen van de inclusieve speeltuin de Zoutkeet in Hilversum. Dit jaar gooide het slechte weer echter roet in het eten en moest de sportdag verplaatst worden naar de gymzaal van de Kleine Prins School. Maar dit deed niets af van de opwinding en vreugde. Met zulke fantastische sportdocenten genoten de kinderen van elke seconde van deze speciale dag.

De Kleine Prins School koestert de hoop om van deze sportdag een jaarlijkse traditie te maken. Met mooier weer volgend jaar zal er weer worden gekeken naar festiviteiten in de Zoutkeet. Het was een dag waarop sport en inclusie hand in hand gingen, en waarop de jonge leerlingen niet alleen hun lichamelijke vaardigheden ontwikkelden, maar ook hun zelfvertrouwen versterkten en samen met elkaar optrokken.

Al met al was de sportdag op de Kleine Prins School een onvergetelijke ervaring. Het was een dag vol lachen, leren en samen groeien. We kijken al uit naar volgend jaar!

Quotes

Wij zijn er weer bij volgend jaar!´

“Ik moest toch even terugkomen om te zeggen dat ik zo heb genoten, ik wil jullie allemaal persoonlijk bedanken”

Wat vond je het leukst van honkbal? Het gooien.. “ja!” het slaan.. “ja” het rennen..” ja” euhm vond je alles leuk? JA!