HomeNieuwsDe Nationale Sportweek: welke sport ga jij ontdekken?

De Nationale Sportweek: welke sport ga jij ontdekken?

Nationale Sportweek

Van 18 tot en met 27 september is de Nationale Sportweek. Dit is een landelijk initiatief om Nederland meer in beweging te krijgen. Dit jaar is het thema ‘Sport doet iets met je’. Ook in ’t Gooi worden diverse sport en beweeg initiatieven georganiseerd. In onderstaand artikel lees je meer over de diverse activiteiten in gemeente Wijdemeren en Hilversum.

Bewegen op school in Wijdemeren

In Wijdemeren maakt Team Sportservice ‘t Gooi tijdens de Nationale Sportweek een koppeling tussen het basisonderwijs en de sport- en beweegaanbieders. Kinderen komen klassikaal in beweging door dagelijkse online work-outs. Deze zijn gemaakt in samenwerking met diverse sport- en beweegaanbieders. Deze aanbieders krijgen ook de mogelijkheid clinics te geven tijdens de gymlessen. Op deze wijze maken kinderen kennis met een groot aanbod aan sporten zoals, tennis, dans, rope skipping, paardrijden, bootcamp en nog veel meer.

‘Ik neem je mee’ in Wijdemeren

Het beweegprogramma ‘ik neem je mee’ vanuit NOC*NSF heeft als doel om mensen die niet vanzelfsprekend sporten in beweging te krijgen. Het programma houdt in dat ieder lid van een deelnemende sport- en/of beweegaanbieder iemand mee mag meenemen die gratis kan deelnemen aan de activiteit. De sociale omgeving is een belangrijke motivatie om te gaan bewegen. Ben jij als sport- en beweegaanbieder nog niet aangehaakt en heb je wel interesse? Stuur een e-mail naar rvandervliet@teamsportservice.nl.

Sportieve activiteiten in Hilversum

Ook in Hilversum worden tijdens de Nationale Sportweek diverse sportieve activiteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen.

Zondag 20 september staat het jaarlijkse Hilversum Actief op de agenda. Hilversum Actief vindt plaats op het Marktplein en is een feestdag voor de sport, cultuur en muziek. Tijdens Hilversum Actief presenteren sportverenigingen, buurtsportcoaches, dansscholen, zanggroepen en muziek- en cultuurverenigingen zich aan het Hilversumse publiek. Het motto is ‘zien en meedoen’! De toegang is gratis en er is voor iedereen wat te doen. De buurtsportcoaches van Hilversum zijn ook aanwezig en helpen graag bij het vinden van passend sport- en beweegaanbod.

Cruyff Foundation Open Dag On Tour

Woensdag 23 september organiseren we samen met de buurtsportcoaches van Bink, JOGG-Hilversum en het Jeugdfonds Sport & Cultuur de Cruyff Court Open Dag On Tour. Op het Cruyff Court Hilversum Noord worden verschillende sportactiviteiten georganiseerd voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Een Cruyff Foundation ambassadeur komt het evenement feestelijk openen. In verband met COVID-19 werken we met een maximaal aantal deelnemers, inschrijven is verplicht. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor de details van deze sportieve middag.

Overige activiteiten

Daarnaast zijn er nog meer activiteiten tijdens de Nationale Sportweek in Hilversum. Zoals: een mini-sportdag voor de leerlingen van het Mozarthof, Jeu de Boules met de buurtsportcoaches op de Kwekerij, een informatiemiddag van buurtsportcoach Anouck in de Hilversumse Meent en natuurlijk alle initiatieven vanuit de Hilversumse sportverenigingen. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor meer info of kijk hier voor de agenda.

AH Sportactie

Ook de Albert Heijn doet actief mee aan de Nationale Sportweek. Van 14 tot en met 27 september ontvangt iedere klant bij 10 euro aan boodschappen, een sportvoucher die men kan verzilveren bij een deelnemende sport- en beweegaanbieder. Het doel hiervan is om een actieve leefstijl toegankelijker te maken. Voor een sportclub betekent dit extra promotie en mogelijk nieuwe leden. Sport- en beweegaanbieders kunnen zich inschrijven via Clubbase.

Heb je vragen of wil je meer informatie over het aanbod tijdens de Nationale Sportweek in Wijdemeren? Kijk op www.teamsportservice.nl/gooi of stuur een e-mail naar Robin van der Vliet: rvandervliet@teamsportservice.nl.

Vragen over de activiteiten in Hilversum tijdens de Nationale Sportweek? Stuur dan een e-mail naar Femke Roest: froest@teamsportservice.nl.