HomeNieuwsMeld u aan voor de fitheidstesten in Hilversum

Meld u aan voor de fitheidstesten in Hilversum

Wilt u meer inzicht in uw eigen gezondheid? Bent u weinig lichamelijk actief of wilt u meer bewegen? Wilt u zich vitaler en fitter voelen? Gemeente Hilversum en Team Sportservice ’t Gooi bieden inwoners de unieke mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan een Fitheidstest in oktober en november op verschillende locaties in Hilversum.

Fitheidstesten

Uit onderzoek blijkt dat met het ouder worden het op peil houden van fitheid en gezondheid steeds belangrijker wordt. Het helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en ter preventie van vallen. Ook kan sport en bewegen psychische klachten verlichten, heeft het een positief effect op dementie en kan het eenzaamheid tegengaan.

Tijdens de Fitheidstest worden diverse oefeningen uitgevoerd, waaronder oefeningen voor balans, lenigheid en snelheid. Ook wordt de bloeddruk gemeten. Het doel van de test is om inwoners inzicht te bieden in hun fitheid en de beweegmogelijkheden in de wijk.

De Fitheidstesten worden georganiseerd door de buurtsportcoaches van Team Sportservice ‘t Gooi in opdracht van gemeente Hilversum en in samenwerking met lokale huisartsen en fysiotherapeuten. De fitheidstest is ontwikkeld voor inwoners tussen de 50 en 84 jaar die gemiddeld minder dan 150 minuten per week actief bewegen of sporten. Ook inwoners met een chronische aandoening en/of lichamelijke beperking kunnen meedoen.

Zaterdag 29 oktober
Wijkcentrum St Joseph, Hilversum

Zaterdag 5 november
Wijkcentrum Lopes Dias, Hilversum

Zaterdag 12 november
Wijkcentrum de Koepel, Hilversum

Aanmelden

Deelname is kosteloos en de Fitheidstest duurt maximaal 1,5 uur. Aanmelden vooraf is verplicht.
Aanmelden Hilversum: jouw.teamsportservice.nl/gooi/fittesten-hilversum

Meer informatie?

Voor meer informatie over de Fitheidstesten, voor aanmelding als deelnemer of als vrijwilliger neem contact op met Buurtsportcoach Gezonde Leefstijl Biko Blommestein, via bblommestein@teamsportservice.nl of 06 – 33 19 85 10.