HomeNieuwsGratis Fitheidstest voor inwoners uit Hilversum en Wijdemeren

Gratis Fitheidstest voor inwoners uit Hilversum en Wijdemeren

Wilt u meer inzicht in uw eigen gezondheid? Bent u weinig lichamelijk actief of wilt u meer bewegen? Wilt u zich vitaler en fitter voelen? De gemeentes Hilversum en Wijdemeren en Team Sportservice ’t Gooi bieden inwoners de unieke mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan een Fitheidstest in oktober en november op verschillende locaties in Hilversum en Wijdemeren.

Fitheidstesten

Uit onderzoek blijkt dat met het ouder worden het op peil houden van fitheid en gezondheid steeds belangrijker wordt. Het helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en ter preventie van vallen. Ook kan sport en bewegen psychische klachten verlichten, heeft het een positief effect op dementie en kan het eenzaamheid tegengaan.

Tijdens de Fitheidstest worden diverse oefeningen uitgevoerd, waaronder oefeningen voor balans, lenigheid en snelheid. Ook wordt de bloeddruk gemeten. Het doel van de test is om inwoners inzicht te bieden in hun fitheid en de beweegmogelijkheden in de wijk.

De Fitheidstesten worden georganiseerd door de buurtsportcoaches van Team Sportservice ‘t Gooi in opdracht van de gemeentes Hilversum en Wijdemeren en in samenwerking met lokale huisartsen en fysiotherapeuten. De fitheidstest is ontwikkeld voor inwoners tussen de 50 en 84 jaar die gemiddeld minder dan 150 minuten per week actief bewegen of sporten. Ook inwoners met een chronische aandoening en/of lichamelijke beperking kunnen meedoen.

Data en locaties

De Fitheidstesten vinden plaats op de volgende locaties en momenten:
Zaterdag 8 oktober – Sporthal de Fuik, Kortenhoef
Zaterdag 8 oktober – Sporthal Eikenrode, Loosdrecht
Zaterdag 15 oktober – De Bergplaats, Nederhorst den Berg
Zaterdag 29 oktober – Wijkcentrum St Joseph, Hilversum
Zaterdag 5 november – Wijkcentrum Lopes Dias, Hilversum
Zaterdag 12 november – Wijkcentrum de Koepel, Hilversum

Aanmelden

Deelname is kosteloos en de Fitheidstest duurt maximaal 1,5 uur. Aanmelden vooraf is verplicht.
Aanmelden Hilversum: jouw.teamsportservice.nl/gooi/fittesten-hilversum/
Aanmelden Wijdemeren: jouw.teamsportservice.nl/gooi/fittesten-wijdemeren/

Meer informatie?

Voor meer informatie over de Fitheidstesten, voor aanmelding als deelnemer of als vrijwilliger neem contact op met Buurtsportcoach Gezonde Leefstijl Biko Blommestein, via bblommestein@teamsportservice.nl of 06 – 33 19 85 10.