HomeNieuwsMozarthof school behaalt certificaat Gezonde School

Mozarthof school behaalt certificaat Gezonde School

gezonde school hilversum
De Mozarthof school voor ZML, heeft het themacertificaat Bewegen en Sport van de Gezonde School behaald. Hiermee laat de school zien dat het voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen van de Gezonde School. 

Gezondheid belangrijk voor ontwikkeling kind

Werken aan gezondheid op school loont. Leerlingen met een gezonde leefstijl presteren beter en zitten lekkerder in hun vel. Voldoende beweging, sporten en gezond eten essentieel voor een gezonde levensstijl. Aandacht voor sport en bewegen in het onderwijs is daarom belangrijk. Het zorgt voor een betere gezondheid, vitaliteit, fitheid en meer zelfvertrouwen bij leerlingen. Ook is het goed voor de sociale en cognitieve ontwikkeling: leerlingen leren samenwerken, doelen stellen en met winst en verlies omgaan.

Trots op de Gezonde School

Directeur van de Mozarthof, Trix Stöve, is samen met de vakleerkrachten bewegingsonderwijs, Sanne Huider en Aline de Kruijf, ontzettend trots op het behaalde themacertificaat Bewegen en Sport.
“Vanaf nu staat het logo van de Gezonde School op de gevel van onze school. Niet alleen voor onze gezonde schoolkantine, maar nu dus óók voor bewegen en sport. Zo kan iedereen zien dat onze school een Gezonde School is!”
Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties.
Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl. 

Of neem contact op met JOGG-Hilversum regisseur Alexandra Ochsendorf. Per mail of via telefoon: 06-11421327

Op de foto links leerkracht Sanne Huider, rechts Aline de Kruijf.