HomeNieuwsFitheidstest voor senioren in Nederhorst den Berg en Kortenhoef

Fitheidstest voor senioren in Nederhorst den Berg en Kortenhoef

Sportieve activiteiten voor gezonde senioren en senioren met een chronische aandoening en/of lichamelijke beperking (67 – 75 jaar).

In navolging op de zeer geslaagde fitheidstest en het beweegprogramma dat in 2016 in Loosdrecht heeft plaatsgevonden, krijgen nu ook senioren uit Nederhorst den Berg, Ankeveen, Kortenhoef en ’s-Graveland de mogelijkheid zich weer vitaler en energieker te gaan voelen. Het is van groot belang dat ook ouderen kunnen deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten. Om de fitheid en gezondheid van senioren te bevorderen hebben diverse partijen gezamenlijk het project Vitaal Wijdemeren gerealiseerd.

Mooi initiatief

“Ik dacht eerst, is dit wel iets voor mij. Ben er uit nieuwsgierigheid toch heen gegaan. Ik geniet er ontzettend van en voel dat het mij goed doet.” Aldus een van de huidige deelnemers aan de beweeglessen in Loosdrecht.
Ook wethouder Rosalie van Rijn is zeer enthousiast over het project en is blij dat, na Loosdrecht, nu ook de andere dorpen bedient kunnen worden. Zij heeft laten weten zelf ook aanwezig te zullen zijn en de test te ervaren.

Fitheidstesten op 23 maart en 6 april

Het project start met twee fitheidstesten, een op zaterdag 23 maart in Nederhorst den Berg en een op zaterdag 6 april in Kortenhoef. De testen worden gehouden in sporthallen De Blijk en De Fuik. Deze fitheidstest is primair voor de inwoners van bovengenoemde dorpen tussen de 67 tot en met 75 jaar, maar ook mensen net buiten deze leeftijdscategorie zijn van harte welkom op de test. De fitheidstest bestaat uit een aantal onderdelen, die reactietijd, oog-handcoördinatie, knijpkracht, lenigheid en uithoudingsvermogen meten. Tijdens de test worden de metingen aangevuld met bepaling van bloeddruk, lengte en gewicht. Bij deze test is ook een arts aanwezig, die zo nodig medisch advies kan geven. Na afloop van de test worden de resultaten doorgesproken en wordt een persoonlijk beweegadvies gegeven.

Aanmelden of vragen?

De senioren die thuis een brief hebben ontvangen met een uitnodiging voor de fitheidstest, kunnen gebruik maken van het bijgevoegde opgaveformulier en antwoordenvelop. Ook is aanmelden via de website mogelijk via deze link kunt u het inschrijfformulier invullen en versturen.

Heeft u vragen over bovenstaande dan kunt u contact opnemen met Eduard van Winsen van Team Sportservice ’t Gooi via evanwinsen@teamsportservice.nl of 06 534 798 74.