Doe mee aan de virtuele Maple Leaf Cross

Helaas is het dit jaar niet verantwoord om de traditionele Maple Leaf Cross in Hilversum fysiek te laten plaatsvindenDit betekent echter niet dat we niet in beweging kunnen blijven, want de cross gaat dit jaar virtueel door 

De virtuele cross is voor alle leeftijden. Kinderen kunnen bijvoorbeeld in plaats van het scholenkampioenschap, de route van 2,5 kilometer lopen met ouders en/of vriendjesDe andere gebruikelijke afstanden zijn 5, 7,5 en 10 kilometer. 

Wat is een virtuele cross?

De virtuele Maple Leaf Cross houdt in dat je op basis van een app op je telefoon de gebruikelijke route aflegt. Deze keer alleen zonder publiek en massa’s andere lopers. Dat laatste kan best een voordeel zijn😉  

Net als bij de normale cross bepaalt jouw tijd je ranking. De cross mag binnen negen dagen gelopen worden om drukte op het parcours te vermijden. Vanaf zaterdag 24 oktober t/m zondag 1 november staat het parcours met herkenbare paaltjes uitgezet in het bos ‘waterleidinggebied’. De start en finish is nabij St. Janskerkhof (tegenover La Place).  

Bijzonder bij deze editie is dat je naast hardlopen, er ook voor kunt kiezen om als Nordiccer of sportief wandelaar deel te nemen. Dit kan je aangeven bij de inschrijving. 

Hoe kan je meedoen?

De inschrijving is open t/m 22 oktober via deze pagina. Op 23 oktober krijgen de deelnemers een mail met een code voor de app en een startnummer. Zo kan je je tijd registreren. De code kan maar één keer worden gebruikt. Deelname kost €3,- per persoonBetaling dient via iDeal te worden gedaan.  

Maak je een leuke foto of selfie voor, tijdens of na het lopen van de cross? Alle foto’s worden op de website geplaatst 

Alle deelnemers ontvangen na 1 november per post een mooie medaille als tastbaar aandenken aan deze bijzondere editie. Om de medaille thuis te kunnen ontvangen, moet je bij inschrijving wel je adres invullen. 

Dus twijfel niet langer en loop deze editie samen of alleenHet mag allemaal en het blijft corona-proof!