Cursus Valpreventie

“Nou, dat overkomt mij niet…..”

Afgelopen jaren belandden meer dan 102.000 65-plussers op de Spoedeisende Hulp (SEH) van een ziekenhuis in verband met een privé-valongeval. Ongeveer één op drie ouderen werd na bezoek aan de SEH-afdeling opgenomen in het ziekenhuis. Dat zijn zeer onwenselijke aantallen en de nasleep is misschien wel voor altijd aanwezig. Velen realiseren zich namelijk niet dat een groot aantal van deze 65-plussers niet meer volledig opknapt. Om deze reden biedt buurtsportcoach Anouck vanaf dit najaar weer haar cursus Valpreventie aan. 

Daarom een cursus Valpreventie

Iedereen wil actief en zelfredzaam blijven, maar de veroudering van het lichaam is een gegeven waar niemand aan ontkomt. Ook in de Hilversumse Meent is de vergrijzing een feit. “Functionele oefeningen zijn bewezen effectief en een geïnformeerd mens telt voor twee”, vertelt buurtsportcoach Anouck. “Daarom ben ik een voorstander van vroegtijdige bewustwording van ieders persoonlijke valrisico”.  Haar cursus Valpreventie is erop gericht om deelnemers inzicht te geven in wie ze zijn, welke risico’s ze lopen en welke factoren allemaal meespelen bij de mogelijkheid om te vallen. Door middel van trainingen, inzichten en oefeningen kan het valrisico effectief worden verlaagd. 

Anouck heeft veel ervaring op het gebied van valpreventie en heeft in de Hilversumse Meent goede contacten met ergotherapeuten, fysiotherapeuten en de apotheek. Op deze manier kan zij een snelle screening doen en zorgen voor een goede doorverwijzing. Vanaf dit najaar start Anouck weer, in de Week van de Valpreventie. 

Inschrijven

De eerste informatiebijeenkomst is op donderdag 1 oktober van 13:30-14:30. Locatie Wijkcentrum De Kruisdam, De Meent 5 in de Hilversumse Meent. De kosten zijn 30 euro pp, inclusief koffie/thee en een handige brochure. Meld je aan via bsc@hilversumsemeent.nl. Maximaal 8 personen per bijeenkomst.

Voor meer informatie en de andere bijeenkomstdagen kan je ook mailen naar bsc@hilversumemeent.nl

Site Kenniscentrum Letselpreventie: www.veiligheid.nl