HomeNieuwsVeilig blijven bewegen voor senioren in Edam-Volendam

Veilig blijven bewegen voor senioren in Edam-Volendam

Zo lang mogelijk gezond en zelfstandig blijven. Dat wil toch iedereen? Als je ouder wordt neemt het risico om te vallen toe. Gelukkig is dit vaak te voorkomen. Hiervoor is het belangrijk om aandacht te hebben voor je conditie, gewoontes en inrichting van je woning. Speciaal voor senioren zijn daarom een aantal effectieve cursussen Valpreventie in het leven geroepen. Vanaf april is één van deze cursussen ook te volgen voor inwoners van de gemeente Edam-Volendam. 

Valletsel

Jaarlijks belanden 88.000 ouderen na een struikelincident op de eerste hulp. Uit onderzoek blijkt dat personen die regelmatig bewegen, 50% minder kans hebben op valletsel. Buurtsportcoach Leonie Koorn: ‘Ouder worden gaat vaak gepaard met afname van de bewegingsvrijheid. Door er vroeg bij te zijn, kan veel valletsel voorkomen worden. Met de cursus Valpreventie willen wij ouderen op een veilige en plezierige manier (weer) in beweging krijgen.’

Wat kan je verwachten?

Begin april start er in Edam-Volendam een nieuwe cursus valpreventie onder begeleiding van fysiotherapeuten van Kernpraktijken de Garage Volendam. Koorn: ‘We werken in kleine groepen, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Wat je tijdens de lessen leert is meteen toepasbaar in dagelijkse situaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tips over hoe de woning op een veilige manier kan worden ingericht en oefeningen om de valkans te beperken.’ 

Waar en wanneer?

De cursus wordt gegeven in sporthal De Seinpaal aan de Harlingenlaan 23 in Volendam.
Maandag 8 april om 13:00 uur is de kennismakingsbijeenkomst. Op maandag 15 april om 13:00 uur is de testdag. En vanaf maandag 22 april start de 12-weekse cursus iedere week om 13.00 en 15.00 uur.

Aanmelden en meer informatie

De cursus wordt tijdelijk gratis aangeboden, maar let op: VOL=VOL. Aanmelden kan voor vrijdag 5 april door een mail te sturen naar lkoorn@teamsportservice.nl of te bellen naar: 06-27922433.