HomeVoor jouAangepast sporten

Aangepast sporten

Bewegen is goed voor iedereen, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als je een beperking hebt (lichamelijke beperking, verstandelijke beperking, visuele beperking, auditieve beperking, chronische aandoening en stoornis binnen het autismespectrum), is het niet altijd makkelijk om een sportactiviteit te vinden die geschikt is en die je ook nog eens leuk vindt. Toch zijn er ook voor jou veel mogelijkheden! Onze regiomedewerker Aangepast sporten informeert je graag. Daarnaast organiseren wij regelmatig in samenwerking met beweegaanbieders clinics om te ervaren of een beweegactiviteit bij jou past.

 

Wil je zelf zoeken naar een unieke sport?
Bezoek dan de website Uniek Sporten

 

Hulpmiddelenplatform

In het web van verschillende instanties krijgen veel sporters met een handicap niet de juiste hulp om de vaak kostbare hulpmiddelen vergoed te krijgen. Uniek Sporten heeft daarom in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een hulpmiddelenplatform opgezet: Uniek Sporten HulpmiddelenOp het hulpmiddelenplatform is een korte animatiefilm te zien: ‘Hoe werkt het aanvragen van een hulpmiddel’.

 

Heb je als vereniging ondersteuning nodig?

Team Sportservice Noord-Holland begeleidt en ondersteunt beweegaanbieders die een aangepast beweegaanbod hebben of hiermee willen starten. Om leden te werven werken we samen met het (speciaal) onderwijs en de zorg. Ook deskundigheidsbevordering en advisering bij subsidie- en sponsoraanvragen behoren tot de mogelijkheden.

Voor al je vragen kun je terecht bij Rina Blondeau

Lees de nieuwsbrief van juli 20211

Lees de nieuwsbrief van juni 2021

Lees de nieuwsbrief van februari 2021

Lees de nieuwsbrief van oktober 2020

Lees de nieuwsbrief van augustus 2020