HomeDoortrappen (tot je 100e)

Doortrappen (tot je 100e)

Veiliger fietsen tot je honderdste. Dat is het voornaamste doel van Doortrappen. Een programma voor ouderen waarin ze leren over, bewuster worden van en (nog meer) plezier beleven aan fietsen. Een samenwerking tussen Team Sportservice en de gemeentes Den Helder en Schagen. Klik hier voor de complete pagina over Doortrappen in de Noordkop

 

Veel ouderen fietsen. Het is gezond, houdt ze in beweging, sociaal actief en het vergroot bovendien de mobiliteit en zelfredzaamheid. En met Doortrappen is het de bedoeling dat ze dat ook nog tot in lengte van dagen kunnen blijven doen. Want een oudere fietser is ook een stuk kwetsbaarder.

Vijftig procent meer fietsongevallen

Het aantal senioren dat ernstig letsel oploopt op de fiets is sinds 2000 met vijftig procent toegenomen. Doortrappen zorgt ervoor dat ouderen veiliger en zekerder kunnen fietsen. Omdat veel ouderen zich vaak niet bewust zijn van het risico of het vervelend vinden om beperkingen te bespreken. Tips bij de aanschaf, je fiets laten controleren, fietslessen of activiteiten zijn daar voorbeelden van.

Fiets- of rollator-APK

Doortrappen wordt uitgevoerd door buurtsportcoaches van Team Sportservice in samenwerking met lokale partners. Op onze site houden we je op de hoogte van nieuwe activiteiten die we opzetten. Dat zou een fietsdag kunnen zijn, een fiets- en rollator-APK of les in valpreventie.

Fietslessen voor stadsfietsers, e-bikers en driewielfietsers

Corona heeft voor veel ellende gezorgd. Maar cijfers wijzen ook uit dat meer dan vijftig procent van de Nederlanders sindsdien regelmatig op de pedalen klimt. Dat is dan weer goed nieuws. Logisch gevolg is dat de fietsverkoop ook in de lift zit. En daarmee de e-bike. Een fiets die niet voor iedereen even makkelijk te hanteren is. Daarom bieden we fietslessen op maat aan.

Fietsenhandel als ambassadeur

In Den Helder zijn twee fietsenzaken ambassadeur: Verdoes fietsen en Bike Store. In Julianadorp is dat ook Bike Store. Meer informatie via www.doortrappen.nl of per mail: wkenter@teamsportservice.nl.

Op bezoek bij Doet & Ontmoet

Om senioren te vinden en ze te informeren over veilig fietsen, gaan we onder andere op bezoek bij de Doet & Ontmoet-bijeenkomsten van Wonen Plus Welzijn.

Allerlei fietsfitoefeningen

Wil je blijven fietsen tot je 100e, dan doe je er goed aan af en toe wat oefeningen te doen om lenig te blijven én de balans te houden. We hebben een aantal oefeningen op een rij gezet. Bekijk ze in deze overzichtelijke Fiets-fit folder DH

Over Doortrappen

Het programma Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en wordt uitgevoerd door Twijnstra Gudde, bureau Ideate en met medewerking van partners als VVN, VeiligheidNL, BOVAG, de Fietsersbond en provincie Noord-Holland.

Meer lezen over Doortrappen?

De officiële aftrap was vrijdag 10 juli bij Bike Store

De nieuwsbrief van oktober 2020

De nieuwsbrief van november 2020

De evaluatie 2020

De nieuwsbrief van februari 2021

De nieuwsbrief van mei 2021

De nieuwsbrief van juli 2021

De nieuwsbrief van september 2021