HomeDe Derde Helft

De Derde Helft

Een kaartje leggen. Potje jeu-de-boules. Bakje koffie erbij. Lekker kletsen met elkaar. Nieuwe mensen ontmoeten. Het zijn allemaal ingrediënten van De Derde Helft. Het is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij. Doel is om van de sportkantine een ontmoetingsplaats te maken. Niet alleen voor sport en spel, maar dus ook voor een kop koffie en een goed gesprek. De Derde Helft is nu al een hele tijd gaande in Julianadorp bij voetbalvereniging JVC, maar wil je in jouw club ook een Derde Helft opstarten, neem dan contact met ons op.

 

Voor wie is de Derde Helft?

Ouderen, leden en niet-leden van de club, zijn welkom tijdens De Derde Helft. Een beetje sportief of niet meer zo, dat maakt niet uit. Maak kennis met anderen en vind leuke activiteiten die bij jou passen.

Zo kan een Derde Helft eruitzien

De activiteiten waaruit je kunt kiezen zijn eindeloos. Als je deelnemers het leuk vinden, is het geslaagd. En misschien komen ze zelf wel met leuke initiatieven. Denk aan sjoelen, jeu-de-boules, lopend voetballen of tennissen, bordspellen. Deelnemers hoeven zich niet op te geven. Dat houdt het laagdrempelig. Je komt wanneer het jou uitkomt. We starten altijd met een kopje koffie en of thee en daarna gaan we aan de slag met sport en spel. Na de activiteiten sluiten we gezamenlijk weer af. Voor de activiteiten is het handig als er een ouderencommissie opstaat die op een gegeven moment de leiding van ons overneemt.  

Meer weten?

Wil je nu meer weten over het opzetten van De Derde Helft? Wij kunnen je daarbij ondersteunen en op weg helpen. Neem contact op met onze verenigingsadviseur Wilco Kenter: wkenter@teamsportservice.nl of bel naar kantoor: 0223 – 684 726.