HomeThe Daily Mile

The Daily Mile

Elke dag een kwartiertje om school rennen of joggen met klasgenootjes. Dat is in één zin wat de Daily Mile inhoudt. In Den Helder zijn drie scholen en buitenschoolse opvang ’t Pontje en Kidzzclub Parlan aangesloten bij deze vorm van bewegen. En in De Schooten zijn nog eens twee routes uitgestippeld. Kleurrijke stoeptegels cirkelen rond basisscholen De Dijk en Schoter Duijn.

 

De leerlingen kunnen deze routes rennend of wandelend afleggen. Het initiatief is een samenwerking van de wijkconciërge in de Schooten, MEE & deWering, Team Sportservice Den Helder en Gezonde Jongeren Gezonde Toekomst. De Daily Mile is een perfect middel om bewegen in de wijk te stimuleren. Het is heel eenvoudig, maar effectief en kan toegepast worden op elke basisschool of peuterspeelzaal. Minstens drie keer per week onderbreken kinderen de les vijftien minuten om in hun eigen tempo een rondje te rennen of joggen met klasgenoten. De impact kan heel groot zijn. Niet alleen de conditie van de kinderen, ook hun concentratieniveau, stemming en gedrag gaan vooruit.

Absoluut geen wedstrijd

De nieuwste onderzoeken laten zien dat bij drie keer in de week een kwartiertje rennen het uithoudingsvermogen meetbaar verbetert. Dat blijkt onder andere uit het onderzoek dat het Mulier Instituut uitvoerde. Daarbij is meedoen aan de Daily Mile ook vooral leuk. In de frisse lucht met je vriendjes rennen. Het is absoluut geen wedstrijd en daarom kan iedereen meedoen. Ook kinderen die minder mobiel zijn of gym niet leuk vinden. Je hebt geen speciale gymkleding nodig, je kiest zelf of je wandelt, jogt of rent. En het duurt maar een kwartier.

Ook meedoen aan Daily Mile?

Naast scholen in de Schooten, kunnen ook bewoners in verzorgingstehuizen – eigenlijk alle wijkbewoners – gebruik maken van de Daily Mile-routes. Wie ook aan de slag wil met de Daily Mile, kan contact opnemen met JOGG-regisseur Tanja Ites, tites@teamsportservice.nl of bel 0223 – 684 726.