HomeNieuwsWij roepen sportaanbieders op mee te doen aan Nationale Sportweek

Wij roepen sportaanbieders op mee te doen aan Nationale Sportweek

Nationale Sportweek 2021

Zoveel mogelijk Nederlanders laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de NOC*NSF Nationale Sportweek om draait. De jaarlijkse landelijke sportweek duurt van 17 tot en met 26 september. Team Sportservice en de gemeente Den Helder ondersteunen dit initiatief. Daarom roepen we sportaanbieders op hun deuren wijd te zetten en nieuwe of bestaande activiteiten aan te bieden. Met als doel zoveel mogelijk mensen te laten ontdekken wat sport met je doet.

 

Een mooi voorbeeld van de combinatie bewegen en gezelligheid is de Nationale Diabetes Challenge waar we nu nog middenin zitten. We hebben daarvoor de samenwerking gezocht met de huisartsenpraktijken uit Julianadorp. Vanaf voetbalvereniging JVC starten we elke woensdag voor een wandeling van een uur of iets langer. Je merkte al snel dat er een vaste kern van lopers is. En ze genieten er erg van. In een filmpje vertellen een paar wandelaars wat sport met hen doet.

Sportclubs, laat je horen

Om nog meer mensen aan het sporten of bewegen te krijgen, roepen Team Sportservice en de gemeente Den Helder verenigingen en clubs op om iets te organiseren. Sportwethouder Peter de Vrij: “Ik vind deze week hard nodig, want veel Nederlanders zijn sinds de coronacrisis minder fit en minder weerbaar geworden. We grijpen de Nationale Sportweek daarom aan om te het nieuwe sportseizoen te openen met allerlei sportieve activiteiten en willen samen met de lokale sportaanbieders iedereen inspireren te gaan sporten en bewegen. Dus sportclubs, laat je horen”, roept de wethouder op.

Ondersteuning nodig?

Je zou iets nieuws kunnen bedenken: een sportdag of zo. Maar je kunt ook bijvoorbeeld gratis proeflessen of clinics weggeven. En wie daar ondersteuning bij nodig heeft, kan zich tot ons wenden. Via het Sportakkoord kunnen we helpen. Ook als dat financieel nodig is. Lees hier de voorwaarden.

Meld je aan bij het Sportakkoord

Die hulp is eenvoudig in te schakelen. Wie nog niet aangesloten is bij het Sportakkoord, dient die stap eerst te zetten. Daarna kun je jouw idee uitgewerkt indienen, duidelijk maken waar je eventueel budget voor nodig hebt en je activiteit aanmelden op de inschrijfsite Noord-Holland Actief.

Meer informatie

Meer informatie over de NOC*NSF Nationale Sportweek is te vinden op de site. Sportaanbieders die meer willen weten over aanbod en ondersteuning kunnen contact opnemen met Lydia van Noord via lvannoord@teamsportservice.nl.