HomeNieuwsWethouder zet collega Ciska in het zonnetje met gemeentelijke sportpenning

Wethouder zet collega Ciska in het zonnetje met gemeentelijke sportpenning

ciska bosma krijgt sportpenning van peter de vrij

Negen glunderende gezichten, waaronder die van onze collega Ciska Bosma. Daar keek Peter de Vrij zaterdag 13 februari in. De wethouder sportzaken reikte op deze ochtend de sportpenningen van de gemeente Den Helder uit. De sporters kregen deze als waardering voor hun geleverde prestaties in het afgelopen jaar. Met een adressenlijst in de ene en een bos bloemen, waardecheque en de penning in de andere hand verblijdde hij de negen sporters namens de gemeente en Team Sportservice. Naast hem liep kinderburgemeester Lotte Mollema van 10.

 

Normaal gesproken reiken we die sportpenningen samen met de gemeente uit tijdens een grootse avond in De Kampanje: het Sportgala. Maar we snappen allemaal wel dat dit niet mogelijk was dit jaar. Dus we moesten op zoek naar een alternatief, want we vinden het wel van belang om deze sporters elk jaar in het zonnetje te zetten. Ze leveren een topprestatie die best wat aandacht verdient. En natuurlijk zijn we supertrots op onze eigen Ciska.

 

Volgend jaar weer grootser

De rondgang door Den Helder en Julianadorp was in een uiterst select gezelschap. Echt alleen de wethouder, de kinderburgemeester en fotograaf Peter van Aalst waren erbij. Wij hebben besloten om vanwege de beperkingen niet mee te gaan. Hopelijk kunnen we het volgend jaar weer grootser aanpakken.

 

Djoao Lobles een andere keer

De sporters die de sportpenning kregen, zijn Yasmina Hooijmans, Gillian van Genderen, Mike Tuin (alle drie jiu jitsu), Anette van Dok, Jet Kleine, Tessa Mosch, Bianca Groot-Oden Suzanne Mosch (alle vijf zwemmen), Ciska Bosma (kogelstoten gewichtheffen), Gillian van Genderen en Mike Tuin (beiden jiu jitsu). De atleet Djoao Lobles kon de sportpenning niet ontvangen omdat hij op deze dag de mogelijkheid kreeg een indoorwedstrijd te lopen. Hij ontvangt zijn waardering een andere keer.

 

Titel NOC*NSF

Om in aanmerking te komen voor een gemeentelijke sportpenning moet de sporter minimaal een titel behaald hebben bij een door het NOC*NSF erkend kampioenschap. Het moet hier gaan om een NK, EK of WK.

Er zijn meer foto’s te zien op Facebook, gemaakt door Peter van Aalst.