HomeNieuwsWethouder Peter de Vrij geeft startsein Doortrappen

Wethouder Peter de Vrij geeft startsein Doortrappen

“Je zult moeten doortrappen, anders val je om.” Zo simpel schetste wethouder Peter de Vrij het nieuwe project met de gelijknamige titel, waarvoor hij vrijdagochtend 10 juli 2020 het officiële startsein mocht geven. Natuurlijk dekt dat niet volledig de lading, weet de sportwethouder, maar de woordspeling was wel vindingrijk. Met nog een handjevol prominenten uit de Helderse fietssportwereld verrichte De Vrij de opening van het door de provincie gesteunde project voor ouderen op de fiets: Doortrappen.

 

Doortrappen is een programma voor ouderen waarin ze leren hoe ze fijn, vrolijk, gezond én veilig kunnen fietsen. Onze buurtsportcoaches gaan er mee aan de slag in de vorm van activiteiten, workshops en leermomenten.

Vriendelijkste fietsstad van Nederland

Wethouder Peter de Vrij tijdens de opening: “We willen met Den Helder de vriendelijkste fietsstad van het land worden. Daar past dit project prima bij. Ik behoor inmiddels ook tot de doelgroep. Je denkt wel dat je nog achttien bent en dat je even snel ergens tussendoor kunt, maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. En als je valt breek je sneller iets dan toen je achttien was.”

Drie Doortrappen-ambassadeurs

De officiële aftrap van Doortrappen was bij Bike Store in winkelcentrum Schooten Plaza, de fietsenwinkel die Doortrappen van harte aanbeveelt aan de klanten. Doortrappen-ambassadeurs Toon en Riet Jacobs en oud-Jutter van het Jaar Cor Ouderling van de twee Helderse fietsverenigingen waren ook bij de aftrap aanwezig. De drie promoten de fietssport al jaren in de stad en omgeving. Als officiële ambassadeurs zullen zij regelmatig betrokken worden bij activiteiten van Doortrappen en andere officiële momenten in het kader van het fietsproject.

Drie rasfietsers en -iconen in Den Helder: Cor Ouderling en Toon en Riet Jacobs.

Samenwerken met VVN

Koos van Beveren van de Helderse afdeling Veilig Verkeer Nederland sloeg het tafereel van een kleine afstand gade. “Ik denk dat Team Sportservice en wij in de toekomst activiteiten gaan ontwikkelen. Bijvoorbeeld een opfriscursus. Met de opmars van de e-bike denk ik dat zoiets belangrijk is. Je bent namelijk zo snel op zo’n fiets. Het is dan goed te weten hoe je stabiel blijft terwijl je snelheid maakt.”

Certificaat en fietstas cadeau

De wethouder ontving bij de aftrap een certificaat dat een plek op het stadhuis krijgt en een Doortrappen-fietstas die hij linea recta op zijn eigen e-bike monteerde. “Met Doortrappen hoef je niet af te stappen, maar leer je juist hoe je zo lang mogelijk doorgaat. Veilig en vrolijk.”