HomeNieuwsWeek voor de Gezonde Jeugd met een bomvol programma voor ouder, kind en prof

Week voor de Gezonde Jeugd met een bomvol programma voor ouder, kind en prof

logo week gezonde jeugd

Dit jaar houdt JOGG de Week voor de Gezonde Jeugd van 7 tot en met 11 juni. In het kader daarvan verzorgen onze JOGG-regisseurs allerlei activiteiten. Want ‘samen maken we gezond gewoon, zodat kinderen en jongeren kunnen opgroeien in een gezonde omgeving: thuis, op school, in de buurt, tijdens het sporten, in hun vrije tijd of op het werk.’ Dat is het doel van deze week.

Programma Week gezonde jeugd

Om de pdf met aanmeldlinks te downloaden, klik hier

Wat kun je verwachten in deze week? Workshops, webinars, actief in de weer zijn. We hebben een heel programma in elkaar gezet. Voor ouders en kinderen, maar ook voor kinderdagverblijven en scholen. Want gezondheid speelt natuurlijk niet alleen binnen de muren van het eigen gezin. Als alle partijen rondom het kind meedenken en meedoen, zorgen we dat gezond heel gewoon wordt. Iets wat overal speelt.

Webinars, workshops, stoepranden

Om iedereen te informeren, kennis of inzichten te geven willen we op verschillende vlakken webinars en workshops verzorgen. Dan kun je denken aan seksuele vorming, wat voeding betekent voor de ontwikkeling van een kind en hoe het puberbrein werkt. Verder leesvoer bij de bibliotheek in de binnenstad, stoere, sportieve uitdagingen tijdens Tour de Lasalle en NK Stoepranden bij JHC.

Elke dag online koken met kinderen

Thuis kunnen ouders de keuken induiken met hun kinderen. Op het YouTube-kanaal van Team Sportservice staan vijf filmpjes ‘Koken met kinderen’. Ze duren ongeveer een kwartier. Je krijgt uitgelegd hoe je een makkelijke maaltijd bereidt met je kind. Hier vind je de ingrediënten die je nodig hebt. Niet bang zijn dat het lastige recepten zijn, iedereen kan dit.