HomeNieuwsVol programma tijdens Nationale Vitaliteitsweek

Vol programma tijdens Nationale Vitaliteitsweek

nationale vitaliteitsweek

De Nationale Vitaliteitsweek duurt dit jaar van 19 tot en met 26 september. Een landelijke week zoals de term al doet vermoeden. Iedere gemeente geeft daar haar eigen invulling aan. In Den Helder doen we dat met de volgende activiteiten. Ben jij erbij?

 

  1. Maandag 19 september: HapStapPoepFabriek, een voorstelling van theatergroep Eelt op basisschool De Fontein en De Duynvaerder (de voorstelling is in combinatie met een les van een diëtist). Wat is gezond eten en waarom zou je gezonde voeding moeten eten? Deze theatercursus leert kinderen spelenderwijs over gezond eten én je lijf. De kinderen duiken de wereld van hun lichaam in: hoe werkt het spijsverteringskanaal ofwel: de poepfabriek? Hoe zorg je ervoor dat je eigen fabriek gezond blijft en je je goed voelt? Een combinatie van theater, beweging en lessen over gezonde voeding.
  2. Maandag 19 september: BeActive Night op Willemsoord, start 19.30 uur. Na een gezamenlijke warming-up gaan verschillende sportverenigingen buiten op het terrein van Willemsoord sporten. Inspirerend om zoveel mensen tegelijk actief te zien. Verder op het terrein een stand van de Groene Stek waar je informatie kunt vinden over wat ze doen. En doe mee aan de kijk-voel-ruikervaring. 
  3. Maandag 19 september: Preventieakkoord: hernieuwde kennismaking, ideeën uitwisselen, nieuw leven inblazen. Tijdens BeActive Night op Willemsoord, start 19.30 uur.
  4. Donderdag 22 september: Vitaliteitstest in De Boerderij in De Schooten, van 9.00 tot 11.30 uur. Hoe vitaal ben ik eigenlijk als 55-plusser? Middels een aantal oefeningen kijken we naar je fysieke vitaliteit. De oefeningen zijn afgeleid van activiteiten uit het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen dragen of opstaan en weer gaan zitten.Vitaliteit is meer dan alleen een fit lichaam. Hoe staat het met je brein? Tijdens deze ochtend is er een voedingsdeskundige die informatie kan geven rondom voeding vanaf je 50e. Deelname is gratis, opgeven is verplicht: jglasbergen@teamsportservice.nl of telefonisch 06-49712395.
  5. Donderdag 22 september: Beter slapen voor je kind. Heeft je kind moeite met inslapen of doorslapen? En waarom is slaap zo belangrijk? Slaapdeskundige Jolien Glas legt het uit tijdens een slaapbijeenkomst in het kantoor van Team Sportservice op Willemsoord, gebouw 39. Duur: 19.30-20.30 uur. Deelname is gratis. Opgeven via www.noordhollandactief.nl (Slaapworkshop). Maximaal 25 deelnemers.