HomeNieuwsTraining vertrouwenscontactpersoon

Training vertrouwenscontactpersoon

Seksuele intimidatie en/of ander ongewenst gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. Ook binnen de sport komt het voor. Al snel denken we hierbij aan jonge sporters die slachtoffer zijn geworden van volwassen begeleiders. Maar het komt ook voor tussen sporters onderling, of tussen begeleiders. De rol van vertrouwenscontactpersoon (VCP) is in het leven geroepen om binnen een (sport)vereniging/vrijwilligersorganisatie een eerste aanspreekpunt te hebben. Volg de training voor € 15,- p.p (normaal € 200,- p.p). Door het aanstellen van een VCP voldoet uw vereniging al aan een voorwaarde om in aanmerking te komen voor de gratis regeling verklaring omtrent gedrag (VOG).

Inhoud training

Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan de positie die de VCP inneemt wanneer er sprake is van ongewenst gedrag. Hoe wordt iemand opgevangen die iets komt melden of vragen, waar kan een beschuldigde terecht en hoe kan een bestuur ondersteund worden wanneer er een melding is of zij preventiebeleid willen ontwikkelen. Er wordt ingegaan op de adviezen en de verwijzingen die mogelijk zijn. De training is niet alleen theoretisch, maar ook praktisch. Zo worden er praktische gesprekstechnieken geoefend. Al met al een veelzijdige training waarin de verschillende kanten van het werk van de VCP worden toegelicht en geoefend. De training wordt afgesloten met een certificaat van NOC*NSF Academie voor Sportkader.

Voor wie?

Voor professionals en vrijwilligers binnen (sport)verenigingen en vrijwilligersorganisaties. Een VCP moet onafhankelijk zijn en mag derhalve geen bestuursfunctie hebben. Deelnemers aan de training hebben een leeftijd van minimaal 25 jaar en HBO denkniveau.

Wanneer?

1e bijeenkomst dinsdag 26 november 2019 19:00 tot 22:00 uur OKK Den Helder
2e bijeenkomst dinsdag 3 december 2019 19:00 tot 22:00 uur OKK Den Helder

De tijd en locatie:
19:00-22:00 uur in de sportkantine van O.K.K
Marsdiepstraat 282, 1784 AW Den Helder

Kosten

Voor deelnemers uit de gemeente Den Helder € 15,-. Deze deelnemers hebben voorrang!
Voor overige deelnemers € 30,-
U ontvangt een factuur van MEE & de Wering.

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk. De training is volgeboekt.

Deze training wordt mogelijk gemaakt door MEE & de Wering , sportvereniging O.K.K en Team Sportservice Den Helder.