HomeNieuwsDaily Mile: elke dag een rondje rennen onder schooltijd

Daily Mile: elke dag een rondje rennen onder schooltijd

The Daily Mile is een concept om kinderen dagelijks aan het bewegen te krijgen. Gedurende de schoolweek gaan schoolkinderen 15 minuten hardlopen, joggen of wandelen. Ook de ouderenbonden in Den Helder haken aan bij The Daily Mile, zodat oud en jong samen kunnen wandelen in de wijk.

Het is een heel eenvoudig, maar effectief concept dat toegepast kan worden op elke basisschool of peuterspeelzaal. Dagelijks onderbreken kinderen de les een kwartier om in hun eigen tempo een rondje te rennen, joggen of wandelen met hun klasgenoten. De impact kan enorm zijn, niet alleen de conditie van de kinderen, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn kunnen vooruit gaan.

Geen Scholierenveldloop, wel een Daily Mile!

Maart 2021: Leerlingen van Villa Kakelbont en basisscholen Tuindorp, ’t Tuselant en De Kluft hebben kennis gemaakt met de Daily Mile. Het concept is eenvoudig. Dagelijks een rondje rennen onder schooltijd om daarna weer fris in de boeken te kruipen. De kinderen hebben de benen uit hun lijf gerend en kregen daarna een lekker sportwatertje en een appel van AH Schootenplaza. Scholieren van Scholen aan Zee en ROC Sport & Bewegen hebben dit evenement fantastisch begeleid. Een aantal scholen krijgt de komende periode ook de mogelijkheid om kennis te maken.

Ook interesse in the Daily Mile op jouw school of kinderdagverblijf? Neem contact op met JOGG-regisseur Tanja Ites.

Lees meer over The Daily Mile