HomeNieuwsTeam Sportservice helpt sportclubs bij verduurzamen

Team Sportservice helpt sportclubs bij verduurzamen

Team Sportservice helpt verenigingen bij verduurzaming

De sporthal van stichting Marsdiep/OKK aan de Marsdiepstraat 282 is van binnen gehuld in het licht van ledlampen. Een deel (twintig of dertig procent) van de kosten kon de stichting bekostigen met geld uit de Bosa-regeling. Een ander deel komt uit een subsidie die de gemeente beschikbaar stelt voor verenigingen om te verduurzamen. Aanleiding voor deze stap was het begeleidingstraject dat wij aanbieden aan verenigingen. Een unieke samenwerking tussen VWS, sportbonden en de twaalf provinciale sportorganisaties verenigd in Sportkracht 12.

 

Vanuit het NOC*NSF ondersteunen we sportaanbieders om na te denken over verduurzaming van de club. Ledverlichting is daar een voorbeeld van. Net als zonnepanelen of het licht dat automatisch aan en uit gaat bij betreding van ruimtes.

Energiescan geeft inzicht

  1. De ondersteuning gaat volgens een stappenplan.
  2. Wat doe je nu al op het gebied van verduurzaming?
  3. Wat wil je nog in de toekomst?
  4. Green Sport voert een energiescan uit waar een advies uit voortkomt
  5. Daarna kun je als club zelf offertes opvragen bij bedrijven voor je duurzaamheidswensen
  6. Green Sport geeft informatie over de Bosa-regeling en de voorwaarden om aan de subsidieregeling te voldoen
  7. Daarnaast heeft de  gemeente Den Helder subsidie beschikbaar voor clubs die verduurzamen

 

Ook subsidie op materiaal

Niet alleen verduurzaming komt binnen Bosa in aanmerking voor subsidie, ook de kosten voor materialen die de vereniging aanschaft en die direct ten goede komen aan de sport of het onderhoud van het gebouw, kun je opvoeren. Dan kun je denken aan het vervangen van een turnmat.

Ambitie in Sportakkoord

Verduurzamen is bovendien een van de ambities in het Sportakkoord. Verenigingen die zich hebben aangesloten bij het Helderse Sportakkoord – en in dit geval dus Sporthal Marsdiep – dragen op deze manier ook een steentje bij om die ambities te verwezenlijken.

Meer weten? Neem contact op

Sportverenigingen die meer willen weten over de Bosa-regeling en de nog geldende subsidie van de gemeente, kunnen in contact treden met Lydia van Noord, buurtsportcoach verengingen bij Team Sportservice. Zij is bereikbaar via lvannoord@teamsportservice.nl of telefoonnummer 0223 – 68 47 26.