HomeNieuwsVoorronde NK Stoepranden in meivakantie bij JHC

Voorronde NK Stoepranden in meivakantie bij JHC

NK Stoepranden

In 108 plaatsen door heel Nederland doen 15.000 kinderen mee aan een van de voorrondes van het NK Stoepranden. Ook in Julianadorp organsiren onze buurtsportcoaches Lianne Steeman en Kyle Bouman een voorronde. Jantje Beton is bedenker en houdt het NK in 2021 voor de vijfde keer. We doen mee omdat we spelen, bewegen en ontmoeten in buurten willen stimuleren. 

NK stoepranden poster

Gezelligheid in de buurt

Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Niet alleen kinderen kunnen stoepranden. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen het spel spelen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert de kansen en mogelijkheden om samen buiten te spelen.

Door naar landelijke finale

De voorronde voor het NK in Julianadorp is echter alleen weggelegd voor jeugd tussen 6 en 14 jaar. We hebben twee categorieën: 6 tot en met 10 jaar en 11 tot en met 14 jaar. Twee kinderen uit beide categorieën stromen door naar de landelijke finale. Onze voorronde spelen we maandag 3 mei van 11.00 tot 14.00 uur op de handbalvelden van JHC. Dat is in de meivakantie.

Laagdrempelig en leuk

Dit jaar trekt Jantje Beton op met het Nederlands Handbal Verbond. Stoepranden is namelijk ook een leuke en laagdrempelige vorm van handbal. Kerby, de bedenker van een kunststof stoeprand die speciaal voor dit spel ontworpen is, is sponsor van het evenement.

Aanmelden

Aanmelden voor de voorronde van het NK Stoepranden kan op Noord-Holland Actief. Meer weten? Neem contact op met Lianne Steeman via lsteeman@teamsportservice.nl of Kyle Bouman: kbouman@teamsportservice.nl.