HomeNieuwsTeam Sportservice aan het woord in landelijke Doortrappenweek

Team Sportservice aan het woord in landelijke Doortrappenweek

Minister Cora van Nieuwenhuizen mag de aftrap doen. Daarna is het de beurt aan de gewone en fervente fietser, neuropsycholoog Erik Scherder, experts uit de fietswereld, lokale coördinatoren van Doortrappen en buurtsportcoaches. Die van Team Sportservice bijvoorbeeld. In Den Helder en Schagen zijn filmopnames gemaakt voor de online webinars die elke dag te zien zijn tijdens de landelijke Doortrappenweek. Deze duurt van 26 tot en met 30 oktober 2020.  

 

De week is in het leven geroepen door het project Doortrappen, dat zich ten doel heeft gesteld dat iedereen zou moeten kunnen fietsen tot zijn of haar honderdste. Een uitdagende en mooie doelstelling waar wij van Team Sportservice in de Noordkop graag aan meewerken.

Groter bereik, meer activiteiten

We zijn er al een aantal maanden mee bezig. Hebben ambassadeurs gevonden in echte fietsliefhebbers, fietshandelaren en mensen van de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland. Door met veel mensen en partijen samen te werken, heb je een groter bereik en kun je meer activiteiten op het gebied van veilig fietsen aanbieden.

Noordkop steekt nek uit

Het was het landelijke projectbureau ook opgevallen dat we de nek in de Noordkop flink uitsteken. Dus toen het bureau de Doortrappenweek ging organiseren, was het telefoontje naar ons snel gepleegd. Daar zijn we super trots op. 

Fysiek sterker met fietsfitoefening

In drie van de vijf webinardagen, elke dag te zien tussen 13.00 en 13.45 uur, zijn onze ambassadeurs, kwartiermakers, fietsenzaken en andere Noordkoppartijen in woord en beeld gebracht.

  • Webinar 2, donderdag 27 oktober: Fit op de fiets met fietsuitoefeningen van buurtsportcoach Tessa Scholte uit Den Helder. Ook Freek de Kort komt aan het woord naast neuropsycholoog Erik Scherder.
  • Webinar 3, woensdag 28 oktober: onze Helderse ambassadeurs Toon en Riet Jacobs  in beeld. Onderwerp: Doortraphelden.
  • Webinar 4, donderdag 29 oktober: Nanda Timmerman en Monique de Vries van Team Sportservice over de samenwerking met onder andere fietszaken in de regio. En Yvonne Brinkman in actie met deelnemers aan fietsfitoefeningen in SchagenOnderwerp van gesprek is dan Doortrappen lokaal. De camera zoomt ook in op een van de aangesloten fietsenhandelaren Patrick Venema uit Schagen die fietsbellen sponsort. 

Meer weten over de Doortrappenweek? Hier kun je je ook aanmelden voor een of meer webinars. En weten wat wij doen en gedaan hebben lees je hier: Doortrappen

Of mail Nanda Timmerman, ntimmerman@teamsportservice.nl