HomeNieuwsStagiaires ROC Sport en Bewegen prima op hun plek binnen ons team

Stagiaires ROC Sport en Bewegen prima op hun plek binnen ons team

Team Sportservice Den Helder werkt al een flinke tijd samen met ROC Sport en Bewegen Den Helder. Zo loopt er jaarlijks een aantal studenten uit verschillende leerjaren stage bij ons. De afgelopen tijd heeft dit zich steeds verder uitgebreid.

 

We vinden het belangrijk dat onze potentiële collega’s voldoende praktijkervaring opdoen. Daarom proberen we ze hier zo goed mogelijk bij te helpen. Zo begeleiden wij op dit moment studenten tijdens Pauzesport binnen het speciaal basisonderwijs en sinds dit jaar ook in het primair onderwijs. Ook nemen wij de studenten mee tijdens het wekelijkse sportbuurtwerk in de wijken Julianadorp, Centrum en Nieuw-Den Helder.

Van kleine tot echte examenopdrachten

Binnen het basisonderwijs zijn er studenten die meelopen tijdens de gymlessen. Zij kijken mee met onze vakleerkrachten en helpen bij het bewegingsonderwijs. Daarnaast krijgen de stagiaires stageopdrachten die binnen de sportieve jaarplanning van Team Sportservice vallen. Dit gaat van opdrachten met kleine omvang tot examenopdrachten.

Sportdag groep 8

Zo organiseerden verschillende stagiaires in groepjes de jaarlijkse sportdag voor groep 8. Dit jaar komen daar zeker nog één, maar mogelijk twee opdrachten bij.

Praktijkervaring voor hun verdere carrière

Wij vragen van studenten die bij ons stage komen lopen ook of ze zich in willen zetten voor andere sportstimuleringsactiviteiten. Denk dan aan het trefbaltoernooi, Cruyff Court-toernooi, Scholierenveldloop, schaatsen en uiteenlopende vakantiesportactiviteiten. Zo doen ze zoveel mogelijk praktijkervaring op voor hun verdere carrière in de sport.

Van voorbereiding tot evaluatie

We nemen de studenten zoveel mogelijk mee in de voorbereiding, uitvoering en evaluaties. En uiteraard doen wij dit met veel plezier! Want de jeugd heeft de toekomst.

Wil je meer weten over stagebegeleiding? Stuur dan een mail naar Jordy van Kesteren.