HomeNieuwsSport, bewegen en natuur komen samen in eerste Tiny Forest

Sport, bewegen en natuur komen samen in eerste Tiny Forest

Aan de kinderen van groep 5/6 van de Tuindorpschool woensdag 26 februari de eer om de eerste boompjes te planten voor het eerste Tiny Forest. Wethouder Peter de Vrij voorspelde hen: “Als jullie hier over dertig jaar weer eens komen, dan zijn ze een stuk groter dan nu.” Hij mocht de aanleg van het minibos officieel openen. Waarna de kinderen onder toezicht van een hovenier en IVN’ers aan de slag konden met de bomen.

Samen met diverse partijen als de gemeente Den Helder en op initiatief van de Stadspartij bouwden ze het eerste Tiny Forest van Den Helder. Een inheems bosje ter grootte van een tennisbaan. Een plek waar vogels, vlinders, bijen en kleine zoogdieren zich zullen nestelen. Maar het wordt ook een fijne ontmoetingsplek voor buurtbewoners, kinderen en voorbijgangers.

Wethouder Peter de Vrij legt de kinderen uit dat dit bos goed is voor een duurzame toekomst en het milieu.

Onze rol in het TIny Forest

Team Sportservice en JOGG zijn ook als partner verbonden aan dit kleine bos op het veld bij de Fresiastraat. JOGG-regisseur Tanja Ites: “Onze rol in de toekomst is om openbare buitenruimtes meer in te zetten voor sport en bewegen. Dat draagt bij aan een functionele duurzame sportinfrastructuur. Je kunt denken aan buitenschoolse sportarrangementen, die gericht zijn op groen en natuur. Misschien in combinatie met de scouting. Of sportactiviteiten tijdens de gymlessen op het veld van de Sportlaan. Levend Stratego zou heel goed kunnen in de bosjes, groene spelen met natuurelementen.” Allemaal voorbeelden waarmee JOGG en Team Sportservice kunnen bijdragen aan een optimaal benutten van het nieuwe Tiny Forest.

Den Helder is partnergemeente

Vorig jaar is onze gemeente door het Instituut voor natuureducatie (IVN) geselecteerd als Tiny Forest-partnergemeente. In elke wijk komt zo’n klein bosje en de eerste heeft dus een plek gekregen in Stad binnen de Linie.