HomeNieuwsProvincie geeft met servicebudget aan sportclubs extra boost aan Sportakkoord

Provincie geeft met servicebudget aan sportclubs extra boost aan Sportakkoord

Extra servicebudget provincie aan sportclubs

Sportclubs die (nog meer) willen inzetten op een club waar iedereen zich thuis voelt en met plezier kan sporten en bewegen kunnen extra servicebudget  krijgen van de provincie. Dankzij dit budget kunnen de clubs in Noord-Holland kosteloos gebruik maken van verschillende services uit het Nationaal Sportakkoord. Denk aan ondersteuningsmogelijkheden als scholingen, workshops en begeleidingstrajecten, die helpen bij het creëren van een inclusieve, veilige en positieve sportclub. 

 

Sportclubs die graag gebruik willen maken van de ondersteuningsmogelijkheden binnen de thema’s ‘Inclusief sporten en bewegen’ of ‘Positieve sportcultuur’ kunnen contact opnemen met hun lokale verenigingsondersteuner. De club gaat met de lokale verenigingsondersteuner in gesprek om zo samen te bepalen welke behoeftes en doelen de club precies heeft en welke service daar het beste bij aansluit. Vervolgens dient de lokale verenigingsondersteuner een aanvraag in via de Adviseur lokale sport. Na goedkeuring ontvangt de betreffende sportclub de ondersteuning en kunnen zij aan de slag met het realiseren van hun ambities.

Meer weten over de stappen die een club moet zetten om ondersteuning te ontvangen? Check het stappenplan ‘Hoe kan mijn sportclub ondersteuning ontvangen vanuit het Sportakkoord?

Voel je thuis in de sport

Gedeputeerde Zita Pels: “Sporten is voor iedereen belangrijk en om dat met plezier te kunnen doen moet je je wel thuis voelen bij de club waar je lid van bent. Ongeacht gender, kleur of achtergrond. Soms gebeurt uitsluiting of discriminatie onbewust, soms bewust. Clubs die hiermee aan de slag willen kunnen dat met behulp van een pallet aan services uit het Sportakkoord doen. Inclusieve sportclubs dragen bij aan een inclusieve gemeenschap, inclusieve gemeente en dus ook inclusieve provincie. Daar streven wij als Noord-Holland naar!”