HomeNieuwsProeven van vier workshops tijdens Cultuur@CruyffCourts

Proeven van vier workshops tijdens Cultuur@CruyffCourts

culture cruyff court

Cultuur, sport, bewegen, fun, het komt allemaal samen in Cultuur@CruyffCourts. Vier workshops tijdens schooltijd voor kinderen van de basisscholen in de wijk Nieuw Den Helder. De kinderen worden verdeeld: de groepen 5 en 6 en een groep met kinderen uit 7 en 8. De eerste groep kan meedoen op dinsdag 18 en 25 mei, de oudste kinderen van de basisschool hebben het veld tot hun beschikking op de donderdagen 20 en 27 mei.

 

Waaraan mogen ze 100 minuten helemaal coronaproof met de hele klas snuffelen op het Cruyff Court? Aan Beatproductie, Rythm on Trash, TikTok-Hip Hop Dance & Crossfit Kids en Teens.

Wat is Cultuur@CruyffCourts?

Cruyff Courts zijn populaire speelplaatsen in – vaak armere wijken – waar kinderen en jongeren kunnen sporten. Dankzij een unieke samenwerking tussen de Johan Cruyff Foundation en Jeugdfonds Sport en Cultuur zijn er op de Cultuur@CruyffCourts óók culturele en creatieve activiteiten. Den Helder is daar eentje van.

Hoe pakken we dat in Den Helder aan?

Voor elke school is er ruimte om in te schrijven voor de scholenronde op en rond het Cruyff Court in Nieuw Den Helder. Onder leiding van ervaren workshopleiders kunnen de kinderen gratis kennismaken met vette workshops met hun eigen klas.

Na deze kennismakingsronde zijn dezelfde workshops nogmaals vier weken lang gratis te volgen op dezelfde locatie, maar dan direct na schooltijd. Bij het naschoolse aanbod vragen we de kinderen wel een keuze te maken. Als een kind heeft meegedaan aan het naschoolse aanbod van Cultuur@CruyffCourts dan bieden wij ze een vervolgcursus aan op de locatie van de aanbieders. Deze zijn allemaal te vinden in Den Helder.

Financiële middelen beschikbaar

Mochten er niet voldoende financiële middelen zijn om deel te nemen aan sport of cultuur dan kunnen de ouders of verzorgers via een intermediair (bijvoorbeeld iemand van school) bij het Jeugdfonds Sport Den Helder(JSF) of het Jeugd Onderwijs Cultuur Fonds (JOC). Hierover kunnen wij ook meer informatie geven.

Inschrijven op de site

De coördinatie van Cultuur@CruyffCourts Den Helder ligt in handen van Petra Clowting (Triade Huis van de Kunsten) en Jordy van Kesteren (Team Sportservice Den Helder)

Inschrijven kan via het online invulrooster op de site van Cruyff Court. Dit bestand slaat automatisch op zodat je direct zicht hebt op de open plekken.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Jordy van Kesteren via jvankesteren@teamsportservice.nl