HomeNieuwsPodcast 13 over sportevenementen binnen elke gemeente mogelijk

Podcast 13 over sportevenementen binnen elke gemeente mogelijk

aflevering 13 podcast sport en samenleving

Lennart Booij spreekt in de dertiende aflevering van onze podcast Sport en Samenleving over de organisatie van een sportevenement. Hij heeft daarvoor drie gasten uitgenodigd. Aan de orde komt de hoofdvraag: is het voor elke gemeente weggelegd, dus ook voor kleinere, weggelegd om een sportevenement te organiseren? En als je er dan voor gaat: hoe omschrijf je vooraf helder je ambities en doelstellingen?

 

De gasten in de dertiende podcast zijn:

  • Simone Richardson: onder andere directeur La Vuelta Holanda 2022 en SR Sport Consult, waarmee ze organisaties adviseert op het gebied van sportmarketing, sponsoring-adviezen en sportevenementen
  • Eric van der Burg: oud-wethouder van Amsterdam en tegenwoordig voorzitter van de Atletiekunie
  • Jelle Schoemaker: docent en onderzoeker verbonden aan HAN Sport en Bewegen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Gouden tips voor bestuurders

Aan de hand van ervaringen van de gasten bespreken ze wat de meerwaarde van een sportevenement voor een gemeente is, welke mogelijkheden er liggen -ook voor een kleine gemeente-, hoe je verschillende afdelingen binnen de gemeente meekrijgt en waarom heldere ambities en doelstellingen belangrijk zijn. Ook geven ze elk hun gouden tips mee voor een bestuurder die aan het begin van een traject staat.

Hier beluister je de hele podcast

Abonneer je op de podcast

Geen aflevering meer missen? Abonneer je dan op de Sport & Samenleving Podcast. Deze is beschikbaar via onderstaande podcast apps:

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt dankzij de provincie Noord-Holland.