HomeNieuwsOpnames in Julianadorp voor nieuw tv-programma over Doortrappen

Opnames in Julianadorp voor nieuw tv-programma over Doortrappen

De filmploeg van de Noord-Hollandse zender NH Media was maandag 14 december te gast bij Genua. Het ouderencomplex in Julianadorp was de eerste locatie waar het mediabedrijf opnames maakte voor een gloednieuw tv-programma. Noord-Holland Beweegt gaat in het voorjaar van 2021 van start. Tien afleveringen over fitte senioren, die nog heel best een rondje op de fiets durven maken. En die graag laten zien dat het goed te doen is om in conditie te blijven op een wat hogere leeftijd. 

 

Tien afleveringen lang zijn we te zien op NH Media. Onze bewegingsconsulenten doen mee aan beweegactiviteiten voor ouderen. De  ploeg filmt op vijf verschillende locaties. Belangrijkste onderwerp van gesprek is (fiets)veiligheid. Hoe zorg je ervoor dat je als senior fit blijft, kunt blijven genieten van je fiets en dat je je ook nog veilig voelt in het verkeer.

Meer gemeenten bij Doortrappen

De provincie hecht er veel waarde aan dat meerdere gemeenten zich aansluiten bij Doortrappen. Een programma dat ervoor zorgt dat je zou moeten kunnen fietsen tot je 100e. In de Noordkop zijn we daar voortvarend mee van start gegaan. En niet zonder resultaat.

Onze expertise inzetten

Om onze expertise te gebruiken om ook andere gemeenten over de streep te trekken, werken we in samenwerking met de provincie mee aan de opnames van NH. In navolging van een succesvolle reeks bij AT5, de omroep in Amsterdam en omstreken, worden nu opnames gemaakt voor de afleveringen die in het voorjaar uitgezonden worden.

Gemotiveerde deelnemers

De eerste opnames waren maandag 14 december. Plaats van handeling: het fotogenieke pand Genua in Julianadorp. Met een schitterende binnentuin. Een aantal balustrades dat uitkijkt op deze idyllische plek. En meer dan een handvol gemotiveerde en enthousiaste deelnemers.

Eenvoudig in conditie blijven

In een kleine twee uur stond alles op camera. Oefeningen die makkelijk te volgen zijn. Met bijvoorbeeld een handdoek of een flesje water. De deelnemers lieten de toekomstige kijker zien hoe kinderlijk eenvoudig het is om in conditie te blijven. En dus ook om veilig op de fiets te kunnen zitten.

Belang van bewegen

De presentator wist de lachers op zijn hand te krijgen met leuke kwinkslagen, maar ons belangrijkste doel was natuurlijk vooral te laten zien dat je moet blijven bewegen om gezond oud te worden. En deel uit te kunnen blijven maken van de maatschappij. Met sociale contacten, een gezonder lijf en langere levensduur.