HomeNieuwsNieuwe Nederlanders gaan naast taal ook samen sporten

Nieuwe Nederlanders gaan naast taal ook samen sporten

Door sport en spel krijg je sneller een taal onder de knie. De laagdrempeligheid van bewegen zorgt er namelijk voor dat je makkelijker met elkaar communiceert. Vandaar dat de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon de samenwerking met Agros uit Middenmeer zochten voor nieuwe Nederlanders. Team Sportservice geeft in twee groepen van tien kandidaten uit de pilot ‘zelfredzaamheidsroute’ sport- en spelactiviteiten. Ook de Probedrijven, een bedrijvengroep die sociaal ondernemerschap centraal stelt, maken deel uit van dit project.

De start was donderdag 14 mei op het sportveld aan de Zuiderweg in Schagen.

 

Positief en enthousiast

“De deelnemers maken gedurende acht weken kennis met de facetten en positieve effecten van sport en bewegen, die bijdragen aan vitaliteit, participatie en een gezonde leefstijl”, laat Agros na de eerste week op LinkedIn weten. “Tijdens de lessen komen spelvormen van bewegen terug die positief bijdragen aan de taalontwikkeling van de deelnemers. De eerste les is door iedereen zeer positief en enthousiast ervaren. Op naar volgende week!”

Doorstromen naar een club

We hebben ons als doel gesteld, dat het niet alleen maar een lessenreeks van acht weken is. We willen ze na die tijd niet loslaten, maar juist door laten stromen naar een club of vereniging. Er zijn nu twee groepen van tien personen, allemaal statushouders die op weg geholpen worden naar betaald werk. En op deze manier worden ze nog sneller onderdeel van onze maatschappij.

Wekelijks op het sportveld

Elke donderdag komen de deelnemers bijeen op het veld naast de sporthal aan de Zuiderweg. De laatste sport en spel is donderdag 8 juli.