HomeNieuwsNederlands kampioen stilzitten?!

Nederlands kampioen stilzitten?!

Team Sportservice en huisartsen starten campagne om Noordkop in beweging te krijgen.

Beweging is goed voor lichaam en geest. We lezen het overal. Nederlanders zitten het meest van alle Europeanen, aldus onderzoek van Nationaal Diabetes Fonds. Te weinig beweging leidt tot een grotere kans op chronische ziekten of andere gezondheidskwalen. Tijd voor actie. Maar voor bepaalde groepen mensen kan het lastig zijn om in beweging te komen. Zoals mensen met een chronische ziekte, lichamelijke beperking, psychische klachten en ouderen. Bewegen is goed voor ieder mens, maar niet altijd vanzelfsprekend. Doe mee aan de diabetes Challange!

Team Sportservice helpt mensen de drempel over om meer te gaan bewegen. Het sportloket van Team Sportservice is opgericht om inwoners en instanties (zoals scholen, sportverenigingen en gemeenten) te adviseren over het belang van bewegen en wegwijs te maken in de mogelijkheden. Ook huisartsen willen meer bewustwording creëren. Om dit kracht bij te zetten gaat HKN, de coöperatieve huisartsenorganisatie van de Kop van Noord-Holland, intensiever samenwerken met Team Sportservice in Schagen en Den Helder. Op 15 september, wanneer de Nationale Sportweek begint, starten zij met een gezamenlijke campagne om mensen bewust te maken van de voordelen van bewegen en waar zij terecht kunnen. Huisartsen en hun praktijkondersteuners krijgen middelen om hun patiënten door te verwijzen naar Team Sportservice.
Voor meer informatie over HKN Huisartsen kijkt u op www.hknhuisartsen.nl

Beweging verbetert de kwaliteit van leven

Uit vele onderzoeken blijkt dat beweging goed is voor je lichaam en geest. Het verkleint de kans op diabetes, hart- en vaatziekten en depressies. Maar ook als je een chronische ziekte hebt kun je de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren. Van beweging krijg je meer energie, slaap je beter en het vermindert stress.

Kleine veranderingen maken verschil

Waar sommige mensen trainen om een topprestatie te leveren, vinden anderen het heerlijk om gezamenlijk te wandelen. Beweging kun je op allerlei manieren doen, het gaat erom dat je iets kiest wat bij je past zodat je het volhoudt. Het betekent ook minder zitten. Bijvoorbeeld door de fiets te pakken, wandelend te lunchen en de trap vaker te nemen. De auto iets verder weg parkeren of een halte eerder uitstappen. Elke dag kleine stapjes zorgen al voor een positief effect.

Imagerun

Imagine Run helpt je je wandel- en hardloopschoenen vaker te pakken. De gratis app biedt je via gps de keuze uit drie verschillende routes van jouw gewenste afstand. Waar je begint, eindig je ook. Waar ook ter wereld. Meer informatie