HomeNieuwsMeld je school of bso aan voor Nationale Kraanwaterdag

Meld je school of bso aan voor Nationale Kraanwaterdag

Nationale Kraanwaterdag

Het is gezond, makkelijk en een echte dorstlesser: kraanwater. Om te laten hóe gezond kraanwater is en dit nog meer onder de aandacht te brengen, is het woensdag 22 september Nationale Kraanwaterdag. Dit initiatief van alle Nederlandse drinkwaterbedrijven is vooral gericht op het motiveren van kraanwater drinken op basisscholen en de buitenschoolse opvang.

 

Kinderen van groep 1 tot en met 8 leren zo waarom kraanwater een gezonde en sportieve dorstlesser is. Scholen en de buitenschoolse opvang die zich inschrijven, ontvangen gratis educatief materiaal. Dit materiaal bestaat uit filmpjes, een digitale Kraanwaterdagquiz, een waterwerkblad, een energizer en een proefje of creatieve doe-opdracht. Ook is er een poster die je  op kunt hangen in school of de bso. Er is educatief materiaal voor de groepen 1 tot en met 3, 4 tot en met 6 en de groep 7 en 8.

Aanmelden tot 7 september

Werk jij als JGZ-professional samen met scholen? Laat deze zich dan aanmelden om mee te doen met de Nationale Kraanwaterdag via deze link. Dit kan tot en met dinsdag 7 september.