HomeNieuwsKinderen Schooter Duijn en Dijk maken kennis met tafeltennis op school

Kinderen Schooter Duijn en Dijk maken kennis met tafeltennis op school

De kinderen van groep 3 tot en met 8 van basisscholen Schooter Duijn en De Dijk konden deze week en de week voor de voorjaarsvakantie op alle vlakken kennismaken met tafeltennis. Ze kregen tijdens de gymles inzicht in de diverse facetten. Want dat tafeltennis veel meer is dan een potje pingpong, dat weten de leden van Tafeltennisvereniging Noordkop als geen ander. En dat brengen ze graag over aan de leerlingen.

De ballen opvangen van een tafeltennisrobot, sidesteps van links naar rechts om sneller op een bal van de tegenstander te kunnen reageren en leren wanneer je forehand of backhand speelt. Het zijn maar een paar voorbeelden van skills waarover je moet beschikken als je zo goed wil worden als de trainers van Noordkop.

Gratis nog een keer langskomen

Na deze week hebben de kinderen een mogelijkheid om nog iets meer te leren over deze tak van sport. Ze mogen komende maandag 2 en woensdag 4 maart nog een keer langskomen bij TTV Noordkop. Daar leren ze tussen 15.00 en 16.00 uur nog veel meer tips en trucs. Het naschoolse aanbod is voor deze kinderen gratis.