HomeNieuwsAFGELAST: Kinderen leren lekker en gezond koken met ‘Kook je Fit’

AFGELAST: Kinderen leren lekker en gezond koken met ‘Kook je Fit’

UPDATE: vooralsnog wordt deze activiteit afgelast. We kijken later naar een andere datum. Blijf deze pagina of onze social media-kanalen volgen voor meer informatie. 

Hou jij van koken? Maar weet je niet precies wat nu gezond is… of hoeveel groente je eigenlijk per dag zou moeten eten? Wil je graag vegetarisch eten of juist zo goedkoop mogelijk, maar nog steeds gezond? Geef je dan op voor de ‘Kook je Fit’-lessen. Gediplomeerd gewichtsconsulent en kindereetcoach Celine Smith gaat met jouw vragen aan de slag. De kooklessen zijn speciaal voor kinderen én hun ouders uit de wijk Nieuw Den Helder. De eerste kookles is vrijdag 20 maart. Schrijf je nu al in!

 

Tijdens de lessen leer je over gezonde keuzes, vitaminen en voedingsstoffen. “In drie verschillende workshops leer ik je meer over gezonde voeding en hoe je daar simpele, maar heerlijke gerechten van kunt maken. Je leert natuurlijk koken met gezonde en verse producten. Maar ook koken met een klein budget of krap in tijd staan op het programma. Want gezond koken en eten kan iedereen”, weet Celine Smith als geen ander.

Samen aan tafel

De smakelijke les is steeds in MFC ’t Wijkhuis aan de Texelstroomlaan. De middag begint om 16.00 uur. Tot 18.00 uur duik je met al je mede-koks de keuken in. Zijn jullie klaar met je gerecht, dan kunnen jullie samen aan tafel om je culinaire creatie op te peuzelen.

Vegetarisch of allergie? Geen probleem

Maar het wordt nog leuker, want je kunt twee dinerbonnen voor een klein bedrag verkopen aan gezellige, eventueel eenzame buurtbewoners uit je buurt. De kosten voor een dinerbon zijn €5,-. Zij betalen contant in het buurthuis, bij inlevering van de bon. Jij en een van je ouders of verzorgers mogen gratis meedoen aan de kooksessie. Natuurlijk kun je bij inschrijving aangeven of je vegetariër bent of een allergie hebt voor een voedingsmiddel.

Plek voor 20 deelnemers

Maximaal is twintig deelnemers, waarvan tien kinderen uit groep 5 tot en met 8 en tien volwassenen. Bedenk wel goed: vol is vol. De kooklessen ‘Kook je Fit’ zijn op de vrijdagen 20 maart, 3 en 17 april. Schrijf je hier in.