HomeNieuwsInspiratiebijeenkomst ‘Samen in Beweging’

Inspiratiebijeenkomst ‘Samen in Beweging’

Op woensdag 18 september is er de inspiratiebijeenkomst ‘Samen in Beweging’ voor (groot)ouders, kinderen en professionals die werken met kinderen.

Samen in Beweging is een inspiratiebijeenkomst waar je leuke tips en ideeën gaat opdoen voor een gezondere leefomgeving voor kinderen. Werk jij met kinderen en/of gezinnen of wil je zelf met je gezin wat leuks doen? Laat je inspireren door diverse workshops o.a: ‘Hoe praat je met ouders over gewicht en leefstijl?’ of ‘Samenwerken met ouders, hoe doe je dat?’ of ‘Prikkelverwerking bij kinderen.’ Tegelijkertijd zijn er leuke activiteiten voor (groot)ouders en kinderen, een kookworkshop, sport&spel of DJ’en. Samen in beweging wordt georganiseerd door JOGG, Parlan, GGD en Mee&DeWering, om de samenwerking te vieren en voort te zetten voor een gezondere omgeving in gemeente Den Helder.

Programma

  • 15.00: Inloop
  • 15.10: Opening door Wethouder de Vrij
  • 15.30: Workshop of activiteit
  • 17.00: Afsluiting en gezond hapje

Workshops
Je kunt kiezen uit drie workshops. Of je kiest ervoor om een activiteit te gaan doen.

1. Samenwerken met ouders, hoe doe je dat?
Ouders zijn je onmisbare partners als je werkt met kinderen. Hoe kun jij samenwerking met alle ouders vormgeven in jouw werk. We gaan aan de slag met herkenbare praktijksituaties. Je gaat weg met inspiratie, voorbeelden en tips die je meteen kunt gebruiken. Door Claartje van Eijden van JOGG.

2. Prikkelverwerking
Wat gebeurt er als de prikkelverwerking niet goed verloopt? Welke kinderen hebben doorgaans wat hulp nodig bij de prikkelverwerking? We gaan een paar oefeningen doen om prikkels en emoties te verwerken. Veel tips en een leuke goodiebag van de GGD!
Door Maaike Ebbing, opvoedondersteuner van de GGD

3. Workshop Praten over leefstijl en gewicht
Veel professionals vinden het lastig om het onderwerp ‘gewicht en leefstijl’ te bespreken met gezinnen. In deze workshop krijg je handvatten voor een succesvol gesprek. Je houding speelt daarbij een cruciale rol; de manier waarop je het onderwerp bespreekt is bijna belangrijker dan de boodschap zelf!
Door Irene Gruintjes, communicatiedeskundige en werkzaam als projectleider kinderen en een gezonde leefstijl

15.30 – 17.00 activiteiten voor (Groot)ouders en kinderen samen
We starten op het Cruyff Court gezamenlijk met een Spetterde opening van Amanda Torres. Er zijn daarna drie leuke activiteiten waar (groot)ouders en kinderen samen aan mee kunnen doen, waar je er één uit kunt kiezen. Geef je snel op want vol is vol!

  • Kookclinic voor (groot)ouders en Kinderen; Kook samen gezonde hapjes voor een feestje! Vanaf 6 jaar.
  • Samen in beweging; Leer nieuwe sportspelletjes en ga samen sporten en bewegen! Vanaf 6 jaar.
  • DJ: Bas Ouwens is DJ en leert jou de fijne kneepjes van het vak! Vanaf 10 jaar.
  • Salsa: Leer de basispasjes Salsa begeleid door Amanda Torres van Happy Salsa

Datum
Woensdag 18 september 2019
15.00 – 17.15 uur

Locatie
MFC ’t Wijkhuis
Texelstroomlaan 5
1784 EA Den Helder

Kosten
Gratis!

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met JOGG-regisseur Tanja Ites; tites@teamsportservice.nl, 0223 – 68 47 26.

U kunt zich helaas niet meer inschrijven voor deze activiteiten.